AfisCupaOravita-RBC2Clubul sportiv VSS Racing Club în parteneriat cu Primaria Oravița , sub egida FRAS va organiza în week-end-ul 29-31 mai primele două etape ale noului Campionat de Viteză în coastă denumit Romanian Berg Cup, fostul Campionat Regional de Viteză în Coastă.

Din dorința de a reînvia un traseu consacrat de viteză în coastă, organizatorii au propus pentru acest week-end două etape independente, în zilele de sâmbătă, respectiv duminică; fiecare etapă fiind constituită din șase urcări, din care două urcări de recunoaștere necronometrate, două urcări de antrenament cronometrate și două urcări de concurs.
Competiția se va desfășura pe vechiul traseu de viteză în coastă, de la ieșirea din localitatea Oravița către Anina, pe DN57 B,km 5+300…11+900, având o lungime de 4.7 km. Circulația autovehiculelor va fi restricționată pe sectorul de drum menționat în zilele de sâmbătă și duminică între orele 08:30 și 18:00.
Fiind ediția pilot a noului campionat și reînviind tradiția automobilistică a zonei, organizatorii au oferit piloților posibilitatea de a se înscrie până la data de 30 Aprilie fără a percepe taxe de înscriere, oferind deasemenea acestora un pachet de cazare cu cina festivă inclusă și acces la strandul termal pentru întreg week-end-ul .
Pentru seara de vineri 29 Mai, organizatorii au pregătit un spectacol de drift și îndemânare pentru deliciul publicului, ca un preambul pentru spectacolul automobilistic din zilele următoare.
Până în prezent, pe lista de înscrieri se regăsesc 48 de piloți și un forlighter, pentru cele două grupe, licențiați și debutanți, cu mașini încadrate la grupa H.
Pentru a consulta programul evenimentului, regulamentul particular sau pentru orice informații sau nelămuriri, puteți accesa VSSRACINGCLUB.RO, ROMANIANBERGCUP.RO sau evenimentul creat pe FB, CUPA ORAVIȚA.
În speranța unui spectacol automobilistic reușit, organizatorii vă asteaptă ca participanți sau spectatori în week-end-ul 29-31 Mai la Oravița.

afisprogram