Precizări privind Art. 17. ”Numere alocate pentru întreg sezonul” din Reg. CNRD 2017.

Datorită faptului că regulamentul CNRD 2017 a fost aprobat în forma finală, foarte aproape de startul primei etape, dar și datoriă întârzierii eliberării licențelor pilot/copilot, FRAS nu poate pune la dispoziția tuturor echipajelor setul de numere de concurs, în conformitate cu art 17 a reg. CNRD 2017.

În acest sens Comisia Tehnică FRAS invită toți sportivii care nu își pot achiziționa pe cont propriu setul de numere de concurs (în conformitate cu art. 18 și art. 19 a reg. CNRD 2017) să trimită, până duminică, 19 martie 2017 o cerere în acest sens, la adresa traian.pavel@fras.ro.
Setul de numere și inscripționări puse la dispoziție de FRAS vor avea un cost de 200 lei și vor conține:
– 2 x panou pentru portiera față inclusiv numere concurs
– 2 x numere de concurs pentru geamuri laterale
– 1 x număr de concurs lunetă
– 1 x număr plafon
– 2 x nume pilot și copilot

Reamintim prevederile regulamentului referitor la caracteristicile numerelor de concurs:

Panouri uși față: 67 cm lungime și 17 cm înălțime inclusiv 1 cm de bordură albă de jur împrejur. Fiecare dintre aceste panouri trebuie să conțină un spațiu negru mat pentru numerele de competiție, întotdeauna în partea din față. Sub aceste panouri cu aceeași lungime și cu o lățime de 8 cm va fi amplasat logo-ul Campionatului Național de Raliuri 2017. Cifrele vor fi de culoarea galben fosforescent (PMS 803), 14 cm înălțime și 2 cm grosime.

Numere concurs geamuri laterale: Două numere pe fiecare geam lateral spate, de cel puțin 20 cm înălțime și grosime de cel puțin 25 mm de culoare orange fluorescent (PMS 804), care pot fi reflectorizante.

Număr concurs lunetă: O suprafaţă adiacentă de 15 x 15 cm trebuie să conțină numărul de competiţie cu o înălţime de 14 cm de culoare orange fluorescent (PMS 804)

Număr concurs plafon: Un panou de 50 cm lățime și 52 înălțime va fi plasat pe plafon cu partea de sus spre fața mașinii. Numărul de concurs de 5 cm lățime și 28 cm înălțime, va fi de culoare negru mat pe un fundal alb de 50 cm lătime și 38 cm înălțime.

Nume pilot și copilot trebuie să fie:
– scrise cu caractere Helvetica, culoare albă;
– inițialele și prima literă a fiecărui nume cu majuscule, restul cu litere mici;
– 6 cm înăltime (majusculele) și o grosime de 1 cm.
Numele pilotului trebuie să fie poziționat deasupra numelui copilotului, pe ambele laturi ale automobilului.

Deasemenea este obligatoriu rezervarea unui spațiu de minim 8 cm sub plăcile laterale de pe ușile față pentru logo-ul campionatului (vezi imagine pag. 34, art. 19.2 din reg. CNRD 2017).

Vă mulțumesc!