Facebook Drift Community

Drift Community – Youtube

 

Cătălin Trifan, cel mai bun pilot în calificările pentru prima etapă a Campionatului Naţional de Drift

Pilotul din Piatra Neamţ, Cătălin Trifan, a dominat calificările pentru prima etapă a Campionatului Naţional de Drift 2016, care au avut loc sâmbătă la Prejmer. La volanul unui Nissan S13 de peste 700 de cai putere, experimentatul pilot a obţinut din partea arbitrilor un total de 87 de puncte dintr-un punctaj maxim de 100.

Al doilea cel mai bine clasat în calificări este chiar favoritul local, Gabi Imre, instructorul Academiei de Drift şi cel care luna trecut era singurul român clasat pe podium la International Grand Prix de la Bucureşti. Braşoveanul a obţinut 82 de puncte, în timp ce al treilea este Vlad Stănescu, care a primit 80 de puncte din partea arbitrilor.

Dacă în calificări fiecare pilot este singur pe pistă, în battle-uri, pe baza piramidei formate în urma punctajelor din calificări, se intră pe circuit in tandem, având un total de două ture jurizate. În prima tură, cel cu punctaj mai bun în calificări va pleca primul (Lider), iar celălalt din postura de urmăritor, iar în cea de-a doua tură, rolurile se inversează. Pe parcursul acestor ture, Urmăritorul trebui să copieze unghiurile Liderului, să stea foarte aproape de acesta sau poate chiar să aibă unghiuri mai mari decât cel din faţa lui.
Pe baza acestor două ture arbitrii stabilesc punctajul. Punctajul in battle este diferit de cel din calificari, astfel că suma punctelor obţinute de cei doi în battle nu poate depăşi 10. Spre exemplu: 10-0; 7-3; 6-4; 5-5;

Duminică, începând cu ora 13:00 sunt programate battle-uri pe circuitul de la Prejmer, urmând să se stabilească primul campion de etapă de când driftul a fost legalizat. Repartizarea pentru cursă se face în urma clasărilor din calificări. Astfel, Cătălin Trifan îl va întâlni în battle pe Laszlo Mikloş, cel care a reuşit să obţină locul 16 în calificări, în timp ce Imre se va duela pentru un loc în Top 8 cu Radu Moise, al 15-lea clasat conform punctajului anunţat de arbitri.

Celelalte battle-uri de duminică vor fi Vlad Stănescu – Krasmir Stefanov, Ilarion Grigorici – Emil Petkov, Ivan Demirev – Andreas Oprişan, Iulian Jumuga – Sorin Ene, Istvan Szabo – Stefan Stefanov şi Marius Mitrache – Răzvan Frăţianu.

Tot sâmbătă au avut loc şi calificările pentru Divizia Debutanţi, acolo unde cel mai bun punctaj l-a obţinut bulgarul Plamen Petkov. În această clasă, duminică vor avea battle-uri pentru Top 8: Petkov – Iustin Miu, Karoly Kovacs – Ionut Nitu, Cătălin Olteanu – Georgi Todorov, Mădălin Grigore – Georgi Kazakov.