Winter Rally Covasna, a 10 ediție a competiției pe zăpadă este gata de start
– 35 de echipaje aliniate la startul ediției aniversare;
– 13 echipaje din Bulgaria, Franța și Ungaria vor străbate specialele raliului;
– interes crescut la Cupa Dacia Logan unde 12 echipaje luptă pentru podium;

Pregătite pentru o confruntare serioasă, 35 de echipaje vor concura la a X-a ediție a Winter Rally Covasna.
Spectacolul va fi deschis de echipajul Mitrasca Andrei/Matei Magda – Skoda Yeti, în postura de forlighter, care anul trecut a reușit să doboare recordul de viteză stabilit în 2015 de italianul Fabio Barone cu un Ferrari 458, la bordul unei ŠKODA Octavia RS 230 pe Transfăgărășan.
Spre bucuria și încântarea fanilor, a spectatorilor, echipajul Vali Porcișteanu – Dan Dobre revine în raliuri și își face încălzirea pentru sezonul 2017 pe probele speciale cu zăpadă și gheață de la Covasna. Iubitor al zăpezii dar și a suprafețelor alunecoase, Vali Porcișteanu (câștigătorul ediției din 2011) este unul dintre piloții emblemă ai motorsportului românesc.
“Am participat cu plăcere la acest raliu cu navigatori diferiți, cu mașini diferite, de-a lungul timpului. La această ediție am să fiu prezent cu navigatorul meu, Dan Dobre, alături de care am avut multe momente frumoase dar și dificile în competiții. Este un lucru bun să vezi cât de mult a crescut acest raliu care se bucură de participare internațională. Personal aș vrea Winter Rally să devină etapă în Campionatul Național de Raliuri. Este o competiție frumoasă cu mulți kilometri de probă specială unde îndemânarea, tenacitatea și tehnica își spun cuvântul. Pentru mine este un prilej bun să mă antrenez pentru sezonul competițional 2017, să fac spectacol pentru cei care iubesc această ramură sportivă, dar și să obțin un loc cât mai bun în clasamentul general. Vă aștept pe probe!” a declarat Vali Porcișteanu.
Vor susține un ritm alert și nu vor face rabat de la spectacol echipajele Gergo Szabo/Csegzy Levente – Mitsubishi Evo 9 (câștigătorii edițiilor din2012 și 2013 ) dar și echipajul Hideg Krisztian/Kerek – Mitsubishi Evo 9 R4 Istvan, câștigător al ediției de anul trecut. Încântat de atmosferă, de probele speciale și peisaj, echipajul Georgi Yankov/Cvetan Baldjiev – Subaru Impreza, revine pentru a treia oară la acest concurs.
Ramona Rusu, campioană continentală la drift în sezonul 2014 al Queen of Europe, a luat pulsul competiției la ediția din 2016 și participă la ediția a X-a alături de Sorin Crișan la volanul unui Subaru Impreza.

Indiferent de condițiile meteorologice, Comandău este locul unde susținerea spectatorilor te împinge pe probe. Echipajul Szabo Csongor / Robert Maior deținătorul titlului național în cadrul Cupei Suzuki 2016 vor face spectacol pe probele acestei curse.
“Revin cu plăcere la acest raliu. Este o competiție frumoasă la care sunt decis să fac spectacol. Atmosfera acestui raliu este aparte, plăcută iar spectatorii îți creează o atmosferă extraordinară,” a declarat Szabo Csongor.
Vicecampionul Cupei Dacia 2016, Norbert Maior va concura la acest raliul alături de navigatorul Florin Dorca.
” Am așteptat să treacă această pauză și iată că ne găsim din nou la start pentru una dintre cele mai spectaculoase competiții de la noi. Sunt extrem de bucuros că am ocazia să spun prezent la această ediție și abia aștept să înceapă distracția pe zăpadă. Voi avea lângă mine un nou copilot, pe Florin Dorca, care mă va ajuta cu experiența lui la aceasta cursă. Ne așteptă foarte multă zăpada, cu maluri uriașe pe margine, astfel cred ca spectacolul este garantat pentru toți cei care vor veni să ne susțină de pe margine. Pe lângă activitatea mea, am pregătit și o “surpriză”, cu un nou echipaj, pe care de asemenea o să îl vedeți pe probe,” a precizat Norbert Maior.

Winter Rally Covasna – câștigătorii edițiilor anterioare

1. 2007 Berari Catalin / Hangu Florin – ROU/ROU Mitsubishi EVO 6
2. 2008 Pescaru Ioan / Lavric Andra – ROU/ROU VW Golf 2
3. 2009 Onoriu Daniel / Tiura Gabi – ROU/ROU Mitsubishi EVO 8
4. 2010 Berari Catalin/ Sandu Mihai – ROU/ROU Mitsubishi EVO 10
5. 2011 Porcisteanu Valentin / Alina Bunica – ROU/ROU Mitsubishi EVO 9
6. 2012 Szabo Gergo / Borbely Karoly – HU/ROU Mitsubishi EVO 9
7. 2013 Szabo Gergo / Borbely Karoly – HU/ROU Mitsubishi EVO 10
8. 2015 Tempestini Simone/Pulpea Dorin – I/ROU Subaru Impreza
9. 2016 Hideg Krisztián / Kerék István – HU/HU Mitsubishi EVO 9
Caracteristicile Raliului Winter Rally Covasna 2017
Suprafaţa de rulare a probelor speciale: 100% pe zăpada și gheața.

Distanța totala a probelor speciale: 122,2 km
Distanţa totală a raliului: 241,7 km
Numărul total de probe speciale: 10
Procent Probe Speciale: 55,55%
Organizator: CLUB AUTO CRONO

Covasna Winter Rally – este un eveniment organizat de Clubul Auto Crono sprijinit de DRE Racing Team din Covasna, sub tutela FRAS.
Partenerii oficiali: Primaria Covasna, Primaria Comandau.
Masina oficiala al raliului este asigurat de DELCAR – dealer autorizat Skoda.
Parteneri tehnici: Hotel TTS, Metalubs Romania, Land Rover International, Lazar Group Brasov.
Partener media: Autorally, Autostiri.ro, Racingmedia.ro, RPM Racing. ro,
Partener media locali: Haromszek, Hirmondo, Covasna media.ro., Mesagerul de Covasna.
Evenimentul se va desfasura sub directa supraveghere a Politiei Comandau, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Covasna, Serviciul de Ambulanta Covasna, Jandarmeria Covasna.
Concursul se va desfasura pe traseul pus la dispozitie de Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Directia Silvica Sf. Gheorghe si Ocolul Silvic Comandau.

Pentru a efectua deplasarea în condiții de siguranță este esențial să aveți mașina pregătită din toate punctele de vedere și nu uitați să fiți îmbrăcați cât mai bine, să aveți echipament de protecție adecvat iernii, alimente și apă suficiente. Pentru a cunoaște traseul, programul și locurile destinate spectatorilor vă invităm să vă documentați de pe pagina oficială: www.autocrono.ro.

Dan STRĂUȚI
Ofiter Presa