Viorel Gingu
Viorel Gingu

Sezonul 2015 al Campionatului Național de Off-Road a debutat în weekend-ul 7-10 mai cu etapa organizată la Slănic Moldova, în Munții Nemirei. Câștigătorii Trofeului Dacii Liberi sunt: Any Vișoiu/Constantin Fântână clasa Extrem, Viorel Vlad/Mircea Rențea clasa Open, Magda Danciu/Cornel Zamfirescu clasa Standard.

34 de echipaje au luat startul în aventura numtită Trofeul Dacii Liberi, cea care avea să scoată la iveală o zonă superbă, cu posibilități bune pentru off-road. Prima etapă din sezon a fost și una în care s-a dovedit iarăși că traseele pot fi oricând reconfigurate de natură. Ploaia torențială căzută în ziua care a precedat startul a făcut ca toate cele trei trasee să fie mult îngreunate și troliu să fie folosit inclusiv la clasa Standard (traseul cel mai ușor).  Traseele foarte tehnice au măsurat la clasa Extrem (cel mai dificil traseu) 32 de km în prima zi și 37 de km în ziua a doua. Din pricina ploii, o secțiune de 4 km din traseul primei zile a devenit foarte greu de parcurs, echipajele având nevoie în medie de 3-4 ore pentru a trece de acea porțiune.

O zonă nouă pentru Campionatul de Off-Road, munții din zona Pasului Oituz și-au scos la iveală și capcanele nu doar frumusețile. Surpriza pregătită de natură au fost mlaștinile din golul alpin.

Top 3 clasa Extrem: Andy Vișoiu/Constantin Fântână, Mihai Pascu/Laurențiu Dobrică, Sorin Miron/Radu Chelaru.

Clasa Open a avut un traseu de 48 km în prima zi și unul de 53 km în ziua a doua, prima zi fiind cea cu traseul mai tehnic.

Top 3 clasa Open: Viroel Vlad/Mircea Rențea, Vilmos Nagy/Zoltan Kiss, Mihai Turcu/Gelu Suciu

La Slănic Moldova a fost pentru prima dată când la clasa Standard s-a concurat și pe o probă specială. Traseele au măsurat 90 respectiv 100 de km și au pus la grea încercare troliile și copiloții.

 

Top 3 clasa Standard: Magda Danciu/Cornel Zamfirescu, Gheorghe Sabău/Mariana Sabău, Csabi Romfeld/Monika Romfeld

Ca orice etapă de campionat Trofeul Dacii Liberi –” Pe aici nu se trece” s-a încheiat cu Trialul organizat în zona cascadă din Slănic Moldova. Gândit pentru public trialul s-a bucurat de popularitate în rândul turiștilor și a locuitorilor, iar de-a lungul competiției 4000 de oameni i-au încurajat pe temerarii din off-road.

Foarte mulți hobbyiști au răspuns provocării lansate de Comisia Națională de Off-Road (CNOR) și organizatori și au venit să vizioneze cele mai spectaculoase porțiuni ale traseelor. Numărul mare de posesori de mașini 4×4 nemodificate încă ne face să sperăm că printre aceștia vom găsi campionii de mâine.

Trofeul Dacii Liberi, prima etapă din sezonul 2015 a fost organizat de Off-Road Club Vaslui și Club Off-Road Dacii Liberi cu sprijinul autorităților locale, Consiliu Județean Bacău, Primăria Slănic Moldova, Regia RomSilva, Jandarmerie, IGSU, Ambulanță.

A doua etapă a Campionatului Național de Off-Road aflat sub egida FRAS se va desfășura la Piatra Neamț în perioada 28-31 mai și poartă numele ”Wild Bear Trophy”.

 

Pentru mai multe detalii despre Campionatul National de Off-Road accesati:

http://offroadinromania.ro/

https://www.facebook.com/CNOffRoad