Pentru al 4-lea an consecutiv, cele trei campionate organizate de GT Auto Club Sportiv (Îndemânare Auto, Super Slalom și Vehicule Electrice), desfășurate sub autoritatea Federației Române de Automobilism Sportiv, revin la Iași, cu AutoArt și Primăria Municipiului Iași în calitate de gazde.

Evenimentul de referință din peisajul automobilistic autohton va reuni la start un număr mai mare de piloți, comparativ cu cel din anii trecuți.

Astfel, Trofeul Iași a devenit una dintre cele mai spectaculoase etape ale CNIA-CNSS-CNVE, un eveniment mult așteptat atât de piloții participanți, cât și de public ieșean.

În cadrul penultimei etape din acest sezon competițional, piloții vor trebui să dea dovadă de multă măiestrie și echilibru, într-o luptă foarte strânsă, pentru a obține o poziție cât mai bună în clasamentul anual, pe grupe, clase, Open și echipe.

Până în acest moment, favoriții celor trei campionate și poziția lor în clasamentele Open, arată astfel:

CNIA
Matei Alexandru Pavelescu – 92 puncte
Andrei Tudor – 46 puncte
Cătălin Florin Dumitrache – 44 puncte

OPEN Juniori
Andrei Tudor (12 ani) – 80 puncte
Ștefan eduard Oancea (11 ani) – 63 puncte
Nicholas Ștefan Turcu (14 ani) – 56 puncte

CNSS
Filip Mateescu – 95 puncte
Marius-Valentin Druțan – 59 puncte
Dragos Iulian Bîzoi – 58 puncte

CNVE
Ciprian Cherciu – 97 puncte
Augustin Mihalache – 62 puncte
Emanuel Medvedev – 35 puncte

Programul Concursului: 

– sâmbătă, 16 septembrie
ora 11:00 – 20:00, antrenamente libere

– duminică, 17 septembrie
ora 10:00, antrenamente cronometrate
ora 13:00, manșele I și II de concurs
ora 19:30, festivitatea de premiere

Manșele de concurs vor fi comentate de Ștefan Raita, în ziua de duminică, începând cu ora 13:00, și vor putea fi urmărite online pe pagina de YouTube a FRAS.

Pentru al doilea an, Victron Energy și Darcom Energy vor asigura încărcarea mașinilor electrice cu ajutorul unui sistem fotovoltaic mobil. Acesta este dotat cu stocare și stație de încărcare, sistem inedit, unic în România!

Câștigătorii vor fi răsplătiți cu diplome, cupe și premii de la Tegee International, vinuri spumante Angelli, iar piloții participanți vor beneficia de service de roți gratuit de la AutoZone-Vianor.

Mulțumim gazdelor: Primăriei Iași, Poliției Locale, Poliției Rutiere Iași, Jandarmeriei Iași, ISU Iași, partenerului local AutoArt, partenerilor media: Radio România Iași și Kiss FM, sponsorilor tradiționali: Angelli Spumante & Aperitive, Tegee Internațional, Borsec, Victron Energy, Darcom Energy și celor locali: Hotel Unirea, Apan Iași, Safewheels și BRAS Iași.

Pentru înscrieri în concurs și alte informații legate de CNIA-CNSS-CNVE, fiecare iubitor de automobilism are la dispoziție pagina web www.gtautoclub.ro.