F.R.A.S. se angajează în reluarea sigură și responsabilă din punct de vedere social a sportului cu motor în condițiile impuse de pandemia de COVID-19
După ce a analizat cerințele guvernamentale, F.R.A.S. a elaborat un plan de reluare a diferitelor discipline ale sportului cu motor, astfel încât acestea să se conformeze cerințelor stabilite de guvern.
În elaborarea acestui plan de reluare, trebuie menționate două puncte cheie:
1.Motorsportul se desfășoară în aer liber, cu participanți izolați în vehiculul lor, este un sport fără contact.
2.Locurile de desfășurare a competițiilor automobilistice includ spații largi oferind organizatorilor posibilitatea de a separa grupurile de persoane pentru a asigura distanțarea socială.
Principii de bază
1. Vor fi aplicate toate indicațiile și recomandările primite de la oficialitățile naționale sau locale
2. Distanțarea socială
- a. Concurenții și oficialii care participă la evenimentele sportive vor fi pregătiți ca în momentul în care au terminat o activitate să părăsească respectiva locație în cel mai scurt timp.
- b. Nu se vor organiza întâlniri cu un număr mare de persoane (briefinguri, conferințe de presă etc). Se vor utiliza mijloacele de comunicație online / videoconferințe oriunde este posibil.
- c. Se va evita utilizarea spațiilor închise acolo unde este posibil.
- d. Limitarea numărului de persoane care participă la evenimente. Acest fapt implică restricții referitor la numărul de concurenți, oficiali și personal auxiliar acceptat la eveniment, în conformitate cu prevederile guvernamentale.
- e. Evitarea interacțiunilor fizice care nu sunt absolut necesare între oficiali, concurenți, media etc. Oricând este posibil se vor utiliza mijloace de comunicare electronice sau radio.
- f. Organizatorii vor pune în practică măsuri care să respecte distanțarea socială, inclusiv semnalizări și marcaje sau bariere prin care să restricționeze numărul de persoane dintr-o anumită zonă.
- g. În comandamente vor exista semnalizări care vor indica numărul maxim de persoane admis în fiecare incintă. Fiecare încăpere va fi organizată astfel încât să poată fi respectată distanțarea socială.
- h. În toate mașinile oficiale vor fi admise doar câte două persoane.
3. Igienă
- a. Toți participanți la eveniment vor avea acces la produse pentru igiena mâinilor.
- b. Se va evita folosirea în comun a echipamentelor, sculelor, utilajelor.
- c. Echipajele de pe ambulanțe / pompieri / tractare vor purta echipamente de protecție.
4. Restricţii
- a. Sub nicio formă nu vor fi acceptate la evenimente persoane care prezintă simptome de COVID-19. Acestea includ febră, probleme de respirație, tuse, oboseală sau pierderea simțului mirosului.
- b. Sub nicio formă nu vor fi acceptate la evenimente persoane care:
– Persoane care avut în ultimele 30 de zile orice formă de COVID-19
– Persoane cu simptome de gripă
5. Monitorizare
- a. Pentru fiecare eveniment va fi numită o persoană a cărei unică responsabilitate este să asigure respectarea măsurilor de siguranță pentru stabilite de organizator.
6. Educaţie şi pregătire
- a. Organizatorii vor utiliza atât materialele pregătite de autoritățile guvernamentale și F.R.A.S., cât și propriile materiale pentru a informa toți participanții la eveniment referitor la măsurile luate.
- b. F.R.A.S. va asigura prin personalul său asistență organizatorilor pentru pregătirea evenimentelor.