Cluburile de Off-Road afiliate FRAS s-au mobilizat, în penultimul week-end al anului 2021, cu câteva acţiuni umanitare de amploare, desfăşurate în zone ale țării greu accesibile, cu ajutorul maşinilor special echipate pentru pătrunderea pe teren accidentat.

Așadar, Off Road-ul din România a încheiat anul așa cum a făcut-o de fiecare dată, cu omenie și empatie față de semeni. Pentru că mașinile sunt echipate pentru teren accidentat și mai ales în afara asfaltului, off road-erii pot ajunge în locuri unde resursele de hrană, medicamente sau simpli musafiri, in satele uitate de tehnologie și dezvoltare regională.

Majoritatea comunității Off Road, prin câteva cluburi, s-au adunat în diferite zone ale țîrii pentru a face pachete și a le duce celor unde rar se ajunge. Ziua de vineri a fost dedicată împărțirii în pachete individuale a bunurilor strînse, până târziu în noapte, iar zilele de sâmbătă și duminică au fost pline de drumuri greu de parcurs și oameni care pentru câteva minute au avut motive să zâmbească.

Off Road-ul a adunat în total 184 de mașini și 312 oameni, care timp de 3 zile au fost dedicați acțiunilor umanitare, ajungînd în total la 986 de case, bucurând mult mai mulți oameni decât am putut număra pentru a vă oferi cifre.

Enumerăm mai jos câteva cluburi:

NORC – Panticeu, Sărata, Dârja, Cublețul Someșean, Cornești – 18 mașini de teren 4×4 cu aproximativ 3 tone de alimente, 60 de familii

Off Road Adventure România – comuna Pui, judetul Hunedoara

Carpathian Off Road Club – Cochirleni, Cernavodă (zona Dobrogea) – 18 mașini, 500 familii

SSVPower Sport – zona Buzău, comunele Vintilă Vodă, Bisoca, Lopătari, Peceni, Mânzălești, Chilii, Cânești – 80 masini, 200 familii, 250 copii

Curița Sticlărie – zona Bacău, comunele Cașin, Mănăstirea Cașin, Gura Văii, Ștefan Cel Mare – 60 batrani, 60 copii

Adventure 4×4 Iași – comuna Coamele Caprei (Iași) – 184 copii.