A cincea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2, Trofeul Valea Uzului, organizat în premieră, va avea un total de 39 de concurenți la start, printre aceștia numărându-se și câteva nume cunoscute și prima divizie a campionatului.

Astfel, Emil Ghinea, la bordul unui prototip Norma M20F, Gabriel Onofrei pe un Nissan Silvia S15, Vlad Cosma cu un Peugeot 208 R2 și Robert Barabas (Peugeot 306) și-au anunțat prezența la startul traseului care are o lungime totală de 4,5 kilometri.

De asemenea, veteranul automobilismului sportiv românesc, Dan Nirișteanu, va reveni cu această ocazie, urmând să piloteze un WV Scirocco. Răzvan Nechifor și Paul Turcanu, obișnuiți deja ai primei divizii, vor fi pe Valea Uzului, fiecare urmând să piloteze câte un Mitsubishi Evo.

Startul festiv se va da vineri după-amiază în fața Primăriei Dărmănești, zi în care sunt programate și două manșe de recunoașteri. Sâmbătă, cele două manșe de concurs vor avea loc în intervalul 14:45 – 16:45, premierea urmând să se desfășoare imediat după afișarea rezultatelor.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Faptul că avem aproape 40 de concurenți la start nu poate decât să mă bucure, feedback-ul sportivilor fiind extrem de pozitiv. Am reușit să venim în întâmpinarea sportivilor cu un pachet de beneficii foarte bun, consider eu, precum taxa zero de înscriere și un preț preferențial de cazare. Îmi doresc să avem parte de un eveniment fără incidente și care să crească de la an la an.” declara Adrian Răspopa, președintele ACS Rally Spirit, clubul organizator.

„Sperăm ca acest eveniment în premieră să fie începutul unui bun parteneriat și în acest fel să reușim să punem în valoare superbul peisaj din zona Dărmănești cu împrejurimile din jurul barajului Valea Uzului. Trofeul Valea Uzului reprezintă un eveniment important pentru regiunea noastră și ne dorim să îl transformăm într-un eveniment major pentru zona Dărmănești.” declara Constantin Toma, primarul Orașului Dărmănești.