În ultimele zile am avut multiple discuții și consultări cu reprezentanţii Clubului Sportiv ADRENALINE Motorsports pentru a îi sprijini in întocmirea documentelor cursei, așa cum sunt prevăzute în Caietul de Sarcini al Organizatorului 2024. Totodată, s-au solicitat o serie de modificări și completări.

Cu o săptămână înainte de raliu ne vedem nevoiți să luăm decizia extrem de dificilă de a solicita organizatorului amânarea etapei Baja Adrenaline Bazna până la remedierea tuturor problemelor. Această decizie nu a fost luată ușor, dar este în interesul securității tuturor participanților și spectatorilor.

Motivația principală a acestei amânări este siguranța. În ciuda eforturilor depuse până la acest moment, observatorul FRAS desemnat (și Comisia de Securitate FRAS) nu își mai pot oferi avizul pentru desfășurarea cursei în condițiile actuale. Implicit Comisia Națională de Rally Raid nu poate să își ofere acordul pentru permisul de organizare.

Pe lângă preocupările legate de securitate, o motivație adițională pentru amânare este asigurarea unei impartialități absolute faţă de toţi organizatorii în ceea ce privește aplicarea Caietului de Sarcini al Organizatorului și al Regulamentului Cadru. Este esențial ca toate cluburile organizatoare să respecte aceleași standarde, fără niciun fel de favoritism sau discriminare.

Decizia va fi trimisă către Biroul Executiv FRAS pentru aprobare.