Regulament Licenţiere 2023

Norme financiare 2024


Informare numere de concurs 

În atenția Sportivilor FRAS, care doresc eliberarea licențelor anuale sau OE,

1.Piloți CNR Betano, CNVC/CNVC Masters
– Numerele de  concurs vor respecta Clasamentul General FIA / OPEN din sezonul anterior;
– Numerele de la 1 la 10 vor fi atribuite doar ocupantului locului respectiv. Aceste numere nu vor putea fi folosite de alt concurent chiar dacă titularul renunță la numărul său;
– Numerele de la 11 la 20 vor fi de drept ale ocupantului locului respectiv. Acest număr va deveni liber dacă titularul renunță printr-o adresă la licente@fras.ro;
– Următoarele numere vor fi acordate în ordinea solicitării. Dacă există mai multe solicitări pentru același număr, prioritate va avea sportivul care l-a deținut sezonul precedent, dacă numărul a fost preferențial și nu atribuit aleatoriu.
– Numerele de concurs preferențiale vor fi atribuite în ordinea primirii solicitărilor. Campionii claselor vor avea prioritate. O taxă suplimentară de 250 de lei va fi achitată în acest caz;
– La categoria ISTORICE numerele de concurs vor începe cu 201 atât la CNVC, cât și la CNR Betano.
– Copiloții din CNR Betano vor primi numere de concurs începând cu 700.
– Numerele de concurs pentru one-event vor începe de la numărul 500.

2. Piloți Debutanți CNR Betano / CNVC
– Numerele de concurs vor începe cu 401, în ordinea primirii cererilor.
3. Copiloți CNR Betano
– Numerele de concurs vor fi atribuite în ordinea primirii cererilor.
4. Piloți /Copiloți Rally 2
– Numerele de concurs pentru pilotii Rally 2 vor începe cu 101 și vor fi atribuite de către FRAS în ordinea primirii solicitărilor, până la 199. Copilotii vor avea numere de la 801 pe cardul de licenta.
5. Piloți Off Road
Primele 10 locuri de la fiecare clasă în parte vor fi atribuite conform clsamentului general din sezonul precedent. Următoarele numere vor fi acordate în ordinea solicitării. Dacă există mai multe solicitări pentru același număr, prioritate va avea sportivul care l-a deținut sezonul precedent, dacă numărul a fost preferențial și nu atribuit aleatoriu.
6. Piloți Super Rally
– Numerele de concurs vor fi atribuite în ordinea primirii cererilor. Dacă există mai multe solicitări pentru același număr, prioritate va avea sportivul care l-a deținut sezonul precedent, dacă numărul a fost preferențial și nu atribuit aleatoriu.
7. Piloți și Copiloți nenominalizați sau One-event
– Numerele de concurs vor începe cu 501, urmând să fie atribuite de către FRAS în ordinea primirii solicitărilor, până la 599.
8. Piloți Slalom Paralel
– Numerele de concurs, pentru primii 10, vor respecta clasamentul Open, începând cu numărul 701. Următoarele numere vor fi acordate în ordinea solicitării. Dacă există mai multe solicitări pentru același număr, prioritate va avea sportivul care l-a deținut sezonul precedent, dacă numărul a fost preferențial și nu atribuit aleatoriu.
9. Piloți Rallycross
– Numerele de concurs vor începe cu 601, urmând să fie atribuite de către FRAS în ordinea primirii solicitărilor, până la 699. Dacă există mai multe solicitări pentru același număr, prioritate va avea sportivul care l-a deținut sezonul precedent, dacă numărul a fost preferențial și nu atribuit aleatoriu.
10. Piloți  Rally Raid, Time Attack, Drift, Karting, Women Rally, Super Slalom, Îndemânare, Vehicule Electrice
– Numerele de concurs vor fi atribuite la propunerea Comisiilor respective sau în ordinea primirii cererilor.