Singurul echipaj tricolor aflat în cursa pentru a ajunge la Dakar în Africa Eco Race a coborât până pe locul 24 la general auto după primele 8 probe speciale ale competiției care are o lungime totală de 6.500 de kilometri.

Din cauza unei penalizări de 7 ore, Claudiu Barbu și Marius Lupu au terminat pe 30 etapa a 8-a, desfășurată în Mauritania, între Aidzine și Tidjikja, pe o distanță de 429 de kilometri. Noii lideri ai clasamentului general sunt francezii Patrick Martin și Lucas Martin.

În ceea ce privește clasamentul Side by Side Vehicle, dublul campion național open la rally raid și copilotul său, campion național la off road, se află pe poziția a 11-a, cu patru runde înainte de final.

Cei doi români s-au îndepărtat de podiumul SSV, însă vor să ajungă cu orice preț la finișul de la Dakar.

Următoarea probă va avea loc mâine pe o distanță de 415 kilometri, tot în Mauritania. Finișul este programat pentru 19 ianuarie la Dakar.

Africa Eco Race se află la cea de-a 12-a ediție. Competiția a luat naștere în 2009, ca urmare a anulării Raliului Dakar în Africa, preluând un traseu aproape asemănător ca a legendarului concurs. Pentru a cincea oară consecutiv, Africa Eco Race a avut startul festiv la Monte Carlo.

Echipajul tricolor, care reprezintă clubul Transcarpatic Rally Team este format din Claudiu Barbu, dublu campion național la open în rally raid și locul 3 la grupa T3 în Campionatul Mondial, și Marius Lupu, unul dintre cei mai experimentați copiloți de off road din România. Cu o carieră de peste 10 ani, Lupu are un titlu de campion național 2019 la open, dar și alte 5 clasări pe podiumul final la Gala Campionilor FRAS.