Andrei Girtofan (dreapta) și Doru Vraja (stânga)

Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2), campioni naționali în cadrul CN de Raliuri pe Asfalt 2022, vor reprezenta România, în wekeend-ul 9-11 iunie, la ESOK Rally 2023, în Turcia.

Competiția este un raliu de asfalt, disputat în Eskisehir, o zonă foarte frumoasă din Turcia, cu probe interesante, care îi vor solicita la maximum pe cei doi brașoveni de la clubul ProRally Team.

Este prima ieșire din acest an la un raliu în afara țării pentru Andrei și Doru, care abia așteaptă să acumuleze experiență într-o astfel de competiție.

„Ne bucurăm mult că vom ieși la primul nostru raliu în afara țării în 2023. Așa cum am spus la început de sezon, încercăm să bifăm mai multe astfel de competiții din alte țări pentru a acumula mai multă experiență, care să ne ajute în dezvoltarea noastră, în procesul nostru de a crește ritmul și a ne lupta cu cei mai buni”, a spus pilotul Andrei Gârtofan.

„Am ales acest raliu din Turcia pentru că am văzut că are o configurație foarte interesantă. Sunt probe pe care nu am mai mers și va trebui să ne adaptăm. Vom avea parte de o concurență acerbă, care nu poate decât să ne facă bine și să ne întărească pentru ceea ce va urma în campionatul intern. Mai mult, avem posibilitatea de a testa și diferite setup-uri ale mașinii, pentru a găsi setările ideale stilului meu de pilotaj”, a conchis Gîrtofan jr.

În actuala ediție a CN de Raliuri pe Asfalt echipajul Andrei Gîrtofan/Doru Vraja ocupă poziția a 2-a, după două runde.

După ce au obținut locul 3 în Raliul Argeșului, a doua etapă din cadrul CN de Raliuri Betano, Gîrtofan jr. și Vraja se află pe locul 5 și vor aborda următoarea etapă (Raliul Maramureșului) cu mai mult optimism, unde și-au propus ocuparea celui de-al doilea podium al sezonului.