După pauza forțată ce i-a ținut departe de seria de Campionatul de Anduranță 24H Series, cei de la WILLI MOTORSPORT by Ebimotors au călătorit în Spania, pentru a participa la cursa de 24 ore desfășurată între 9 – 11 septembrie, pe Circuit de Barcelona Catalunya.

Trioul format din Fabrizio Broggi, Sergiu Nicolae și Sabino de Castro a revenit pe circuitul pe care l-au cucerit cu un an în urmă. Presiunea s-a simțit pe umerii lor, dar adrenalina i-a ajutat să depășească cu brio emoțiile.

Revenirea a fost una plină de succes pentru echipa WILLI MOTORSPORT by Ebimotors. Într-o cursă de 24 de ore calmul și concentrarea sunt obligatorii, iar echipa de mecanici și ingineri și-au arătat încă o dată inteligența și priceperea, depășind toate obstacolele apărute în cursa de 24 de ore.

A fost o cursă excelentă, primul loc în calificări la clasă și poziția 21 pe grilă. Startul cursei l-a avut în prim-plan pe conaționalul nostru, Sergiu Nicolae, ce a reușit un start superb, cu un „near miss”, după ce o mașină a rămas blocată pe grilă, Sergiu reușind să se claseze, în final, pe poziția a 13-a.

La finalul celor 24 de ore, echipajul WILLI MOTORSPORT by Ebimotors a terminat pe prima poziție, la clasa Porsche 991 GT3 Cup, și pe poziția a 12-a în clasamentul general, surclasând astfel mașini superioare Porsche-ului multicolor, cum ar fi Porsche 992 GT3 Cup și echipaje din clasa GT3.

În 24 de ore de cursă și câteva minute, WILLI MOTORSPORT by Ebimotors a parcurs un număr impresionant de 663 de tururi, echivalentul a aproape 3.100 km, la o viteză medie de aproximativ 130 km/h. În aceste condiții, cei trei piloți merită felicitați pentru că și-au păstrat calmul în timpul orelor de condus, mai ales pe timp de noapte, și pentru că și-au conservat energia în ultimele stint-uri.

Cu acest rezultat, WILLI MOTORSPORT by Ebimotors aduce acasă un loc doi în clasamentul dedicat circuitului european al campionatului.