Porsche 911 GT3 Cup

Echipa Willimotorsport by Ebimotors, în componența Sergiu Nicolae, Sabino de Castro și Fabrizio Broggi, a devenit campioană europeană la categoria Porsche 911 GT3 Cup, în cadrul European 24H Series, sezonul 2022-2023.

Willimotorsport by Ebimotors s-a întors acasă după aproape o săptămână petrecută în Spania, la Barcelona, pe Circuit de Catalunya, după ultima etapă a sezonului European 24H Series, cursa de 24 de ore de la Barcelona.

A fost un weekend trăit la intensitate maximă de către toți membrii echipei, miza fiind titlul de campioni europeni la clasa Porsche 911 GT3 Cup (992). Cu un avantaj infim față de contracandidați, Willimotorsport și-a jucat pentru ultima dată cărțile pe pământ european.

Echipa mixtă româno-italiană a avut de-a face cu vremea nefavorabilă în calificări, ploaia puternică a adus un steag roșu care a încheiat prematur sesiunea de calificări, plasându-i pe locul 2 pe grila de start.

Cursa a fost una presărată cu dueluri roată la roată și depășiri la limită, alături de ceilalți pretendenți la titlu, Red Camel Jordans și Red Ant, Willimotorsport by Ebimotors a oferit un spectacol automobilistic de zile mari.

Willimotorsport – Campioni europeni 24HSeries Porsche 911 GT3 Cup

Trecând linia de sosire pe locul 3 la clasă și pe locul 10 la general, Willimotorsport și-a asigurat numărul de puncte necesare și a devenit campioană europeană la categoria Porsche 911 GT3 Cup!

Este un titlu care completează Trofeul Creventic 24H Series Middle East 2022/2023, pe care l-au obținut în luna ianuarie a acestui an, o performanță impresionantă având în vedere că acesta este primul lor an în care concurează cu această mașină.

Așadar, a fost un weekend excelent pentru întreaga echipă, mecanicii, inginerii și piloții fiind la 200% pe tot parcursul acestor zile. La finalul celor 24 de ore, piloții Willimotorsport by Ebimotors au parcurs un total de 708 tururi, însumând aproape 3300 km.

Următoarea provocare pentru Willimotorsport by Ebimotors este Crevenitc 24H Series Middle East Trophy 2023/2024, dar până atunci îi vom revedea pe Sergiu Nicolae și echipa la Motorpark România pentru ultima etapă Romanian Endurance Series (30 Septembrie – 1 Octombrie), respectiv în ultimul weekend din octombrie(28-29 Octombrie), la Repsol 12Hours of Romania.