La finalul acestei săptămâni, cele mai bune echipaje de off road și rally raid din România și Italia vor lua startul într-un eveniment istoric pentru competițiile 4×4 din țara noastră, ArcFest, care se va desfășura între 12 și 15 iulie la Orăștie.

Este pentru prima dată când off road-ul și rally raid-ul vor avea parte de o etapă comună, la care se vor adăuga alte evenimente conexe precum o cupă de enduro, una de ATV, un concurs de biciclete, concerte, dar și zone de expozanţi şi vendori.

În total, pe lista de înscrieri sunt un total de 100 de echipaje, dintre care aproximativ 70 la off road și 30 la rally raid. Evenimentul a fost organizat după un efort comun al Comisiilor Naționale de Rally Raid și Off Road din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv, conduse de Mihai Leonte, respectiv Costin Fântână, la care se adaugă și sprijinul partenerilor strategici din Italia, ACSI Italia – Associazione di Cultura Sport e Tempo Libero.

La eveniment va fi prezent și ambasadorul Turkmenistanului, Excelența Sa Shohrat Jumayev. De altfel, în cursul săptămânii trecute, o delegație a FRAS a fost prezentă la Ambasada Turkmenistanului în România pentru a găsi o viitoare colaborare cu Turkmen Desert Race (www.turkmendesertrace.com), una dintre cele mai puternice etape de aventură din Asia.

“Cu siguranță, asistăm la un moment important pentru motorsportul de la noi, mai ales pentru off road și rally raid. În weekend, la ArcFest, vom asista la un adevărat festival al aventurii, iar acest interes ne onorează, mai ales că ne dorim ca, pe viitor, România să fie un punct de referință pentru calendarele internaționale”, a declarat Mihai Leonte, președintele Comisiei de Rally Raid din cadrul FRAS.

Aproximativ 10.000 de participanți sunt așteptați în acest weekend în zona dedicată ArcFest la Orăștie, lângă Arsenal Park, pentru a asista la cele trei zile de competițiție, accesul fiind gratuit pentru public.