Bogdan Duma, campion la Porsche Sprint Challenge Benelux 2023
Bogdan Duma

Cu cea de-a 4-a victorie din tot atâtea posibile, juniorul Bogdan Duma, 17 ani, a devenit campion în cadrul Porsche Sprint Challenge Benelux, la categoria GT4 AM, cu o etapă înaintea finalului sezonului.

Porsche Sprint Challenge Benelux se află la primul sezon și se desfășoară pe circuite celebre din Olanda și Belgia. Piloții concurează, într-o singură zi, cu modele de curse 911 GT Cup și Cayman GT4, în două manșe, fiecare a câte 30 de minute.

„CAMPION!!! Primul sezon în cadrul Porsche Sprint Challenge Benelux a fost un adevărat succes. Cu o etapă rămasă până la încheierea sezonului, cu 8/8 victorii (n.r – 4 etape x 2 curse), am reușit să îmi adjudec titlul de campion. Nu pot zice că a fost ușor, dar a fost frumos și sigur nu ar fi posibil fără o echipă de profesioniști alături de mine, care m-au primit cu brațele deschise și m-au ajutat ca pe un prieten. Deși targetul pe care l-am stabilit cu echipa, la începutul sezonului, a fost doar să ne focusăm pe dezvoltare și punerea unor baze, uite că rezultatele au fost cu mult peste așteptări, din ambele părți.

Mulțumiri speciale echipei Q1-Trackracing și tuturor care m-au au ajutat să ajung aici. Și nu în ultimul rând, mulțumesc Scoala Auto Academy pentru susținerea acordată”, a fost mesajul lui Bogdan Duma, pe pagina personală de Facebook.

„Porsche Sprint Challenge Benelux are primul său campion al sezonului 2023! Felicitări lui Bogdan Duma și Q1-Trackracing pentru victoria lor la categoria GT4 AM. Vom afla cine sunt și ceilalți campioni ai competiției în runda finală, la Spa-Francorchamps”, este mesajul postat pe care pagina de Facebook a Porsche Sprint Challenge Benelux.

Ultima etapă a sezonului din Porsche Sprint Challenge Benelux se va desfășura pe circuitul de la Spa-Francorchamps (13 octombrie).