Prima etapă din cadrul Campionatului Național de Super Slalom va avea loc sâmbătă și duminică, în Parcul Municipal Ploiești Vest.

Organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), Campionatul Național de Super Slalom 2020 își începe calendarul competițional la Ploiești, pe 27 și 28 iunie, în Parcul Municipal Vest.

Competiția din week-end va purta titulatura de ”Trofeul Ploiești”, este organizată de GT Auto Club Sportiv București și va reuni la start peste 50 de piloți de toate vârstele, care își vor etala îndemânarea contracronometru pe traseul de concurs.

În urma normelor în vigoare impuse de către autorități, privind prevenirea răspândirii COVID – 19, accesul publicului la eveniment nu va fi permis, dar chiar și în aceste condiții președintele GT Auto Club Sportiv, Teodor Gheorghe, se așteaptă ca sportivii să fie foarte motivați.

”Din cauza situației existente, piloții nu vor avea parte de susținerea publicului. Ne bucurăm, totuși, că începem campionatul într-un oraș ca Ploieștiul, unde am găsit imediat susținerea autorităților pentru ca această etapă să se desfășoare în Parcul Municipal Vest”, a declarat organizatorul Teodor Gheorghe.

”Spectatorii din Ploiești pasionați de astfel de evenimente vor avea ocazia prin intermediul presei să afle ce se va întâmpla la prima etapă a Campionatului Național de Super Slalom, practic un campionat de îndemânare, care stă la baza automobilismului”, a mai afirmat președintele GT Auto Club Sportiv.

Sâmbătă, cei peste 50 de piloți înscriși la această etapă vor avea antrenamentele libere, în intervalul orar 14.00-20.00, în timp ce duminică, începând cu ora 10.30 se va desfășura antrenamentul cronometrat, urmat de cele două manșe de concurs, în timp ce festivitatea de premiere este programată în jurul orei 17.30.

Partenerii evenimentului sunt Primăria Municipiului Ploiești, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova ”Colonel Alexandru Enescu”, Poliția Locală Ploiești, Angelli, Autozone-Vianor, P1, Bergenbier, Le Bonbon.