Campionul absolut la super rally se decide în acest weekend la București
Mihai Leu

Singura competiție de automobilism sportiv care se desfășoară pe circuit urban, Campionatul Național de Super Rally, va avea marea finală a sezonului 2023, sâmbătă, în centrul Capitalei, piloți de top anunțându-și prezența la start.

A 6-a rundă care încheie sezonul 2023 din Super Rally va decide și numele campionului absolut, marele favorit fiind francezul Jerome France, învingător și în precedentele două ediții de campionat. Cu 93 de puncte, campionul care pilotează un prototip Nova Proto are nevoie de o clasare în Top 5 pentru a fi sigur de un nou titlu. Principalul său rival, tânărul Bogdan Duma (Radical SR3), este obligat să câștige pentru a spera la primul său trofeu.

Mihai Leu, promotorul campionatului, a anunțat și o surpriză pentru fanii motorsportului. Dacă la precedentele 4 ediții ale Trofeului UniCredit Leasing powered by Audi, traseul a fost amenajat în zona Arcului de Triumf, de data aceasta va fi unul mai complex, cu start pe Calea Victoriei, în dreptul Ateneului Român, urmând să înconjoare Sala Palatului.

Un total de 33 de piloți de top vor încânta publicului sâmbătă, printre noutăți numărându-se Simone Tempestini (Porsche 997 RGT), noul campion european la raliuri, Norbert Maior (Renault Clio), dar și Alexandra Teslovan, cu un Peugeot 208 R2. Publicul va putea admira pe traseu modele precum Ferrari 458 Challenge, Audi R8, Formula Renault, Kia Ceed, monopostul Wolf F1 Mistral sau Ford Fiesta Rally2. Piloți de top precum Vali Porcișteanu, Adi Teslovan, Dani Oțil, Emil Ghinea, Costel Cășuneanu și Didier Balcaen sunt și ei gata să concureze pe circuitul din Capitală.

„E un traseu nou pentru toată lumea, mult mai spectaculos decât la edițiile anterioare, iar lista de start și mașinile prezente îmi dau încredere că vom avea o etapă care nu trebuie ratată de publicul iubitor de motorsport”, a declarat Mihai Leu, care va concura la București pe un model Radical SR8.

Etapa finală a sezonului va începe sâmbătă, de la ora 09:30, cu manșele de recunoașteri și antrenamentele, iar cele două manșe de concurs se vor desfășura în aceeași zi, între 14:00 și 15:45, fiind transmise și în direct pe canalele Prima Sport.