La capătul a două manșe garnisite cu toate ingredientele necesare unui spectacol pe măsură, etapa a cincea din Campionatul Național Digital de Circuit Betano l-a scos la rampă pe Florin Mergea – care a devenit cel de-al 8-lea câștigător din acest sezon – dar și pe Oscar Williams care și-a trecut în cont cel de-al treilea succes în cele trei etape la care a participat. Cu o zestre de 22 de puncte acumulate pe circuitul de la Mugello, Dragoș Simion rămâne lider în clasamentul general, constanța pilotului de la Willi Motorsport fiind atuul care i-a asigurat păstrarea fotoliului de lider, chiar dacă n-a reușit niciun succes până acum. Cu un pluton fruntaș de șase piloți situați într-un ecart de 36 de puncte, bătălia pentru titlu se anunță mai mult decât interesantă.

CALIFICĂRI: Riis, cel mai rapid chiar la debut

Spre surprinderea generală, calificările au venit cu o nouă surpriză, Urmas Riis – care a venit să întărească rândurile echipei CRG România – reușind să-și adjudece prima poziție pe grila de start în duelul cu colegul său, Oscar Williams. Diferența dintre cei doi a fost de numai 37 de miimi de secundă. Zecarul eSports a reușit o replică pe măsură, după ce Mihai Drăgan și Florin Mergea au confiscat linia a doua a grilei, la o diferență de o singură zecime și respectiv o zecime și jumătate față de cel mai bun timp.

Clasat la o singură miime de secundă după Florin Mergea, Cristian Moisescu și-a plasat mașina pe prima poziție a celei de-a treia linii, alături de el fiind Emanuel Gaczella, în timp ce Maximilian Junger, Claudiu Clima, Dragoș Simion și Mihai Șuțeanu au completat Top Ten-ul calificărilor.

MANȘA I: Strategia perfectă a străinilor

Riis și Williams s-au asigurat că echipa lor nu va pierde prima poziție.

Poziția de pe prima linie la start și strategia clară de echipă au făcut ca Oscar Williams să treacă foarte rapid la conducere și să rămână acolo până la trecerea liniei de sosire. Iar diferența de peste șase secunde față de al doilea clasat ne scutește de orice comentarii. Singura fisură în strategia celor de la CRG România a venit atunci când greșeala lui Urmas Riis l-a făcut pe acesta să piardă locul secund în favoarea lui Cristian Moisescu.

Pilotul de la Virtual Racing Romania a avut o evoluție viguroasă și sigură, vrând parcă să demonstreze că nu și-a spus ultimul cuvânt în cursa pentru titlu. Urmas Riis și-a asigurat ultima poziție de pe podium, în timp ce colegul său de echipă Maximilian Junger a terminat al patrulea după ce a rezistat presiunii exercitate de Claudiu Clima, Dragoș Simion și Emanuel Gaczella, clasați pe locurile 5, 6 și respectiv 7. Leo Borlovan, debutantul Jack Smith și Florin Mergea au completat pozițiile din Top Ten, ultimul fiind constrâns să-și schimbe strategia din mers, după ce o greșeală l-a scos din bătălia pentru primele locuri. Fără să se piardă, Florin și-a reevaluat imediat strategia știind că poziția a zecea îi va asigura plecarea din pole position în manșa secundă.

MANȘA II: Prima victorie din carieră pentru Florin Mergea

Florin Mergea a înregistrat primul succes din cariera sa de gamer.

Duelul dintre CRG Romania Racing și Zecarul eSport a continuat și în manșa secundă, când reprezentanții celor două echipe – Florin Mergea și Jack Smith – au plecat de pe prima linie. Dar de această dată câștig de cauză a avut Zecarul e Sport, evoluția sigură a lui Florin Mergea terminându-se pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere și cu cel mai rapid tur din cursă. Un rezultat care confirmă prestațiile constante ale tenismenului care urcă pe locul secund în competiția piloților.

Jack Smith termină pe locul secund, la mai puțin de o secundă de învingător dar fără să fi reușit o amenințare serioasă a dominării acestuia. Dar vedeta manșei și totodată performer al etapei de la Mugello a fost Cristian Moisescu. După locul secund în prima manșă, pilotul de Virtual Racing a plecat de pe poziția a noua și încet dar sigur a urcat până pe treapta a treia a podiumului. Iar cele 35 de puncte adunate aici îi permit să revină în cursa pentru titlu.

Plecat de pe poziția a treia a grilei, Leo Borlovan a confirmat evoluțiile bune din ultima vreme, pilotul de la GP24 E-Sports reușind să termine al patrulea, în fața unui pluton format din Claudiu Clima, Dragoș Simion și Oscar Williams. Performanță remarcabilă dacă avem în vedere că cei trei se află în fața timișoreanului în clasamentul general.

Dragoș Simion a mizat încă o dată pe constanță și își păstrează poziția de lider în campionat, în timp ce Oscar Williams ne-a arătat din nou că se descurcă ceva mai greu atunci când evoluează în pluton. Pozițiile din Top Ten au fost completate de Mihnea Georgescu, Aldrin Opran și Valentin Boldur.

Etapa următoare este programată la Imola, în ziua de 22 mai 2020.

Clasament provizoriu după primele 5 etape:

1. Dragoș Simion 126p
2. Florin Mergea 116p
3. Claudiu Clima 115p
4. Oscar Williams 103p
5. Leo Borlovan 95p
6. Cristian Moisescu 90p
7. Emanuel Gaczella 60p
8. Aldrin Opran 59p
9. Bogdan Mutu 58p
10. Victor Taras 55p