Prima ediție a Campionatului Klausenburg Retro Racing a debutat cu prima etapă, organizată în weekend la Bacău, cu 46 de piloți prezenți la start.

Festivalul automobilistic dedicat automobilelor istorice a debutat pe Bulevardul Ioniță Sandu Sturza, iar ulterior, competiția s-a mutat pe circuitul Speed Park din urbea moldavă.

Competitorii au fost împărțiți în patru categorii, cele mai importante fiind cele Clasice și Modificate, acolo unde de altfel s-a înregistrat și cel mai mare număr de înscrieri. De asemenea, au mai fost organizate grupele Youngtimer și Rally 2.

La Clasice, la Clasa 4 s-au înregistrat 7 concurenți, victoria aparținându-i lui Marco Chiorean cu un BMW M5, în timp ce la Modificate, cei mai mulți sportivi au fost la Clasa 2, unde s-a impus Dragoș Bizoi, cu un VW Golf GTI.

Clasamentele complete după prima etapă sunt disponibile aici.

A doua rundă din Campionatul Klausenburg Retro Racing se va desfășura în perioada 18-19 mai la Satu Mare. Organizatorii au anunțat deja și o prezență surpriză la start, în prezența lui Emanuel Gyeneș, cunoscutul participant al Raliului Dakar.