Sebastian Scîrlet / Sebastian Itu – Raliul Argeșului 2023

După dubla victorie de la Raliul Harghitei (Clio Rally5 Challenge și RC5), Sebastian Scîrlet s-a aliniat și la startul etapei a 2-a din cadrul C.N. de Raliuri Betano – Raliul Argeșului, unde a obținut o nouă dublă victorie, de această dată alături de un nou navigator, experimentatul Sebastian Itu.

În urma acestor rezultate, Sebastian Scîrlet conduce cu maximum de puncte clasamentele din Clio Rally5 Challenge și RC5, cu câte 60 de puncte, urmat de Mircea Samil și Andrei Gheorghiu, cu 45, respectiv 43 de puncte.

Încă din timpul recunoașterilor, pilotul din Moinești de numai 18 ani s-a declarat impresionat și onorat să-l aibă în dreapta sa pe clujeanul Sebastian Itu, 53 de ani, alături de care fiecare kilometru parcurs a însemnat un plus de valoare pe plan sportiv și nu numai. Scîrlet și Itu s-au acomodat rapid unul cu celălalt, drept dovadă stând și constanța de la testele oficiale – Shakedown – desfășurate la Budeasa, echipajul alegând să facă 3 treceri pe traseul de 2 kilometri, fără trecere prin parcul de service de la Prefectura Argeșului.

Norii veniți din direcția Câmpulung Muscel – adică chiar a probelor speciale Godeni și Berevoiești – au complicat alegerea anvelopelor. În aceste condiții, speciala „Godeni 1” s-a încheiat la 13.7s în urma localnicului Constantin Tudose. Pozițiile s-au păstrat și după următoarele două treceri, diferența din clasamentul general rămânând în favoarea lui Tudose de 22.5s.

Cu obiectivele neschimbate, echipajul Scîrlet-Itu s-a îndreptat către celebrul Transfăgărăşan pentru primele două urcări înaintea regrupării de la Conacul Ursului. Din nou – pentru a doua zi la rând – norii și alertele emise de ANM au fost inamicul suprem al tuturor echipajelor, dar timpul realizat pe ambele speciale a demonstrat o alegere înțeleaptă.

Cei 27.32 km ai urcării pe Lacul Vidraru I au adus și prima schimbare de lider în cupa monomarcă dedicată modelelor Renault Clio Rally5, totul după ce Scîrlet l-a învins pe Tudose cu 25.6s, preluând șefia cu un avantaj de 3.1s. Diferența dintre cei doi s-a majorat la 9 secunde, după cei 10.85 km ai Transfăgărășanului, ceea ce a însemnat un moral pozitiv înaintea ultimei secțiuni a raliului. Și deși începutul a fost mai lent, finalul a fost deosebit, cu victoria Power Stage-ului „Lacul Vidraru II” și implicit a raliului.

„Sâmbătă am terminat Raliul Argeșului, un raliu în care am avut oportunitatea de a concura alături de Sebastian Itu, cu care am stabilit încă de la început că obiectivul nostru este de a acumula experiență și de a perfecționa atât pilotajul, cât și dictarea. Cu toate acestea am reușit să avem un ritm ridicat și să obținem victoria în Clio Rally5 Challenge România precum și în cadrul clasei RC5. Toate acestea nu puteau fi posibile fără susținerea echipei, care ne-a oferit o mașină de top capabilă de a obține rezultate remarcabile. Ne vedem la Baia Mare!”, a declarat Sebastian Scîrlet la finalul etapei.

Următoarea etapă a echipajului Sebastian Scîrlet – Sebastian Itu se va desfășura în perioada 23-25 iunie, atunci când este programată a 3-a ediție a noului format din Raliul Maramureșului, pe asfalt.

 

Foto – Mihnea Tatu, Attila Szabo, Mihai Stetcu