Președintele FRAS, Norris Măgeanu, și primarul Municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, au dat startul festiv oficial. Sursă foto: Paula Andreea

Un total 80 de concurente au fost prezente la startul festiv al etapei finale din Campionatul Național Women Rally, care a avut loc la Cluj Arena din Cluj Napoca.

Evenimentul a fost deschis de o conferință de presă la care au fost prezenți președintele FRAS, Norris Măgeanu, promotorul Women Rally, Laura Savu, președinta Comisiei Naționale de Femei FRAS, Mirela Bucovicean, dar și reprezentanții Bosch Car Service, Castrol România și RMB Inter Auto, parteneri oficiali ai evenimentului.

La startul festiv a fost prezent și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care a salutat fiecare echipaj alături de Norris Măgeanu. „Toți cei care încurajați sportul și mișcarea arătați o formă de respect pentru acest oraș și sănătatea fiecăruia dintre noi”, a declarat Emil Boc, care a primit și o cupă din partea FRAS pentru susținerea motorsportului românesc.

Detaliile evenimentului au fost prezentate în cadrul conferinței de presă. Sursă foto: Paula Andreea

Totodată, a fost salutat suportul oferit de prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, în ultima săptămână, care au inclus și Raliul Transilvaniei, iar tot vineri, președintele FRAS, dar și vicepreședintele Daniel Ungur l-au vizitat pe coordonatorul SMURD Cluj, Cristian Ursu. Acesta din urmă a primit un trofeu onorific din partea FRAS după ce s-a implicat activ în cazul accidentului echipajului cu numărul 13 (n.n Eugen Cărăgui – Robert Fus) de la Raliul Transilvaniei. „Am vrut să îi mulțumesc atât personal, cât și în numele sportivilor și organizatorilor noștri. Modul de intervenție al ambulaneți la accident a fost exemplar și îi sunt recunoscător domnului doctor pentru profesionalismul său”, a declarat Norris Măgeanu.

Revenind la etapa finală de Women Rally, cele 80 de participante reprezintă un record absolut la această competiție. Ramona Rusu (pilot de drift), Cristiana Oprea (pilot de raliu și fondator al platformei Femei în Motorsport), dar Mirela Bucovicean, președinta Comisiei pentru Femei FRAS și un pilot cu experiență în raliurile de regularitate și de viteză dedicate vehiculelor istorice, se numără printre cele care vor concura.

Sâmbătă, 3 octombrie, este ziua concursului propriu-zis, care este format din 2 manșe de concurs ce se vor desfășura pe traseul special amenajat în parcarea VIVO! Cluj-Napoca. Startul se va da la ora 09:30, urmând ca manșa a doua să înceapă la ora 14:30. Festivitatea de premiere va avea loc în același perimetru imediat după încheierea concursului și publicarea rezultatelor, la ora 18:00. Întreg evenimentul se desfășoară conform unui regulament strict de siguranță și acces, adaptat condițiilor actuale de pandemie, astfel că spectatorii vor putea urmări toate momentele Trofeului Castrol exclusiv live, pe pagina de facebook Women Rally.

Noile clase 4 și 5, dedicate electricelor respectiv mașinilor modificate și sportivelor licențiate, vor avea la start 6 respectiv 7 mașini. Mai mult, concurentele vin din 15 județe dintre care amintim București și Ilfov, Dâmbovița, Brăila sau Vaslui, semn că îndemnul Women Rally către femeile pasionate de mașini a ajuns în toată țara.

După etapele desfășurate la Timișoara (24-26 iulie) și București (21-22 august), etapa de la Cluj-Napoca va decide ocupantele podiumurilor de final de an, care vor fi premiate în cadrul Galei Campionilor FRAS.