Deși nu a ieșit învingător în cele două manșe, Claudiu Clima (532) este lider autoritar după prima etapă de circuit digital.

Prima etapă a Campionatului Național Digital de Circuit Betano a oferit un spectacol garnisit cu toate ingredientele necesare succesului: doi învingători diferiți în cele două manșe și un lider care a pariat pe constanță.

CALIFICĂRI

Dacă în precalificări și-a adjudecat cel mai bun timp cu un avans de numai 23 de miimi de secundă față de Emanuel Gaczella, Claudiu Clima și-a demonstrat potențialul și în calificările de la Silverstone, acolo unde și-a adjudecat primul pole position din Campionatul Național Digital de Circuit Betano, cu un avans confortabil de peste trei zecimi de secundă față de al doilea clasat, Cristian Moisescu. Cel mai bine plasat pilot de pe linia a doua a grilei – Leo Borlovan – și-a adjudecat cel de-al treilea timp, la fel ca și în precalificări.

Alături de el s-a poziționat Bogdan Moldovan, pozițiile următoare de pe grila de start fiind ocupate de Florin Botea, Alex Manițiu, Valantin Boldur, Bogdan Mutu, Mihai Drăgan și Alex Mirea, ultimul fiind și singurul pilot din categoria “Racers” care a reușit să intre în Top Ten-ul calificărilor. Clasat pe poziția a 14-a, Florin Mergea a obținut un rezultat care ne-arată că reprezentantul sportului alb se descurcă și pe asfaltul circuitelor virtuale. Cu Emil Nestor, Sergiu Itu și Raul Badiu pe locurile 23, 24 și respectiv 26, piloții din campionatul de coastă, navigatorii și piloții de raliuri și-au asigurat prezența în cursa inaugurală a sezonului digital.

Rezultatele din calificările sunt disponibile aici.

MANȘA I: Moisescu s-a impus clar

Cu o primă linie ocupată de Claudiu Clima și Cristian Moisescu, duelul dintre echipele Zecarul eSports și Virtual Racing Romania avea să acapareze atenția încă din start. Deși a plecat din poziția a doua a primei linii, Cristian Moisescu și-a etalat foarte rapid iscusința într-ale pilotajului virtual și a trecut la conducere pentru ca în final să termine primul, cu peste 7,5 secunde avans față de al doilea clasat – Bogdan Mutu. Plecat din pole position, Claudiu Clima și-a adjudecat poziția a treia după o manșă în care a demonstrat că este unul dintre piloții cu pretenții în lupta pentru titlu.

Mult mai interesant s-a dovedit duelul pentru poziția a patra, acolo unde Alex Manițiu a terminat în fața lui Dragoș Simion și a lui Florin Mergea, cei trei situându-se într-un ecart de numai 1,336 secunde. Cu nu mai puțin de opt locuri câștigate față de poziția sa de pe grilă, jucătorul nostru de tenis s-a aflat pe lista remarcaților din prima manșă. Top tenul a fost completat de Florin Botean, Mihai Drăgan, Mihai Rusu și Alex Mirea.

Rezultatele din manșa 1 sunt disponibile aici.

MANȘA II: Ghinionul lui Mirea i-a adus victoria lui Drăgan

Alex Mirea (44) a condus a doua cursă clar a doua cursă, însă tehnologia l-a trădat pe pilotul din Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Cu o grilă în care primii zece clasați din manșa întâi urmau să plece în ordine inversă, spectacolul manșei secunde promitea să fie puțin mai incitant. Proaspăt remarcații urmau să încerce să revină pe locurile fruntașe, în timp ce ocupanții primelor două linii era clar că nu se vor lăsa depășiți foarte ușor. Plecat din pole position, Alex Mirea a preluat rapid controlul cursei, lăsând impresia că va înclina balanța manșei secunde în favoarea categoriei “racers”. Dar n-a fost să fie și – paradoxal – avea să fie oprit de o problemă legată de natura virtuală a cursei.  Mai exact, întreruperea conexiunii a fost cea care l-a obligat să privească finalul doar din ipostaza de telespectator, în timp ce Mihai Drăgan, plecat din poziția a treia a grilei, a reușit să termine câștigător în manșa secundă.

Dar lista remarcaților trebuie completată și cu ceilalți doi piloți de pe podium, Dragoș Simion și Claudiu Clima, plecați de pe pozițiile a șasea și respectiv a opta. Cât despre Claudiu Clima, clasarea pe poziția a treia în fiecare dintre cele două manșe face ca pilotul echipei Zecarul eSports să contabilizeze un număr de puncte mai mare decât câștigătorii acestora, Cristian Moisescu și Mihai Drăgan. Top Ten-ul manșei secunde a fost completat de Florin Botea, Bogdan Moldovan, Mihai Rusu, Florin Mergea, Valentin Boldur, Dan Dracea și Mihnea Georgescu.

Rezultatele din manșa 2 sunt disponibile aici.

După prima etapă, Claudiu Clima se instalează la conducerea campionatului cu un avans de 7 puncte față de Mihai Drăgan și Dragoș Simion, în timp ce Cristian Moisescu este al patrulea cu un deficit de 9 puncte.

Etapa următoare a campionatului este programată vineri, 24 aprilie, de la ora 23:00, pe circuitul Red-Bull Ring, în direct pe Pro X.

Comunicatul complet, care conține inclusiv clasamentele poate fi descărcat de aici.