Cristian Moisescu, învingătorul din prima cursă a sezonului în Campionatul Național Digital de Circuit Betano, a înregistrat cel mai bun timp al precalificărilor pentru a cincea etapă virtuală, care se va desfășura vineri pe circuitul Mugello. Lupta a fost atât de intensă încât între primul și ultimul dintre cei 30 calificați diferența este de sub o secundă.

Pe 7 la general în acest moment, pilotul de la Virtual Racing Romania a fost cronometrat cu 1:47.632, cu 157 de miimi de secundă mai rapid decât noul intrat în campionat, estonianul Urmas Riis. Acesta din urmă, aflat la prima experiență în sim racingul românesc, este unul dintre cel mai bine cotați piloți de simulator din Europa și este licențiat de CRG Romania Racing.

Podiumul precalificărilor a fost completat de marea surpriză a campionatului, vicecampionul olimpic la tenis, Florin Mergea, care a înregistrat un timp de 1:47.831 la capătul celor 5 zile dedicate stabilirii celor 30 de piloți pentru Divizia A.

Câștigătorul ultimelor două runde ale CNDC Betano, galezul Oscar Williams a bifat al patrulea timp, iar în Top 10 pe circuitul Mugello se mai află Emanuel Gaczella, Leo Borlovan, Mihai Drăgan, Dragoș Simion, Claudiu Clima și Valentin Boldur.

După ce în ultimele două etape nu s-a calificat pentru etapa Divizie A, pilotul din Campionatul Mondial de Raliuri, Raul Badiu, are al 26-lea timp al precalificărilor. Astfel, multiplul campion de raliuri va intra vineri seară, de la ora 22:30 în calificările pentru stabilirea grilei de start a cursei care începe de la ora 23:00 în direct pe Pro X, dar și pe canalul de Youtube al FRAS.

Înaintea de startul etapei care consemnează a doua parte a campionatului, lider este Dragoș Simion, cu 104 puncte, urmat de Claudiu Clima (89p) și Florin Mergea (86). Primul sezon digital organizat vreodată de FRAS are 8 etape programate, iar clasamentul final se realizează pe sistemul N-2, acolo unde N este numărul total de runde. În total, 152 de piloți s-au licențiat pentru a lua parte la competiția organizată sub sloganul #StămAcasă.

Cursele Diviziei A de vineri seară vor  fi prefațata de cele ale Diviziei B, exclusiv pe canalul de Youtube, începând cu ora 20:00. Printre piloții din viața reală care se află în ligii secunde se află campionul de la karting, Horia Roca, vicecampionul național absolut la viteză în coastă Emil Nestor sau Adi Iliescu, pilot din CNVC,