Știrea momentului pentru motorsportul din România vine de la Iași: fiul lui François Delecour, Eliott, va debuta în raliuri în România, în cadrul Cupei Dacia, la Raliul Iașului 2023!

Sângele apă nu se face, iar Eliott îi calcă pe urme celebrului său tată, debutul său în CNRB urmând să se producă săptămâna viitoare, la Iași. Nimic mai natural decât acest pas pentru fiul Priscillei de Belloy (dublă campioană a Franței la rally) și a lui Francois Delecour, de trei ori campion național al României la rally și campion mondial R-GT cu binecunoscutul Porsche “Visit Romania”. Francois însuși a “testat” Cupa Dacia, pe un Logan, la Sibiu, cu mulți ani în urmă.

Eliott nu are experiență în rally, fiind pilot de motocross, însă s-a declarat foarte încântat să debuteze la bordul unei mașini de raliuri în aceeași țară și în aceleași locuri care au fost atât de primitoare cu tatăl său. La rândul său, organizatorul Cupei Dacia, George Grigorescu, a declarat că această prezență confirmă încă o dată faptul că startul ideal în raliuri este în cadrul Cupei Dacia.

Președintele FRAS, Norris Măgeanu, a completat: Mai mult de atât, ne bucurăm foarte tare că marele pilot francez a considerat România o țară cu campionate sigure și atractive, aducându-l pe fiul său aici, pentru debutul său. Înseamnă foarte mult pentru federație și România.

Raliul Iașului, etapa a 6-a din cadrul CNRB, se va desfășura în perioada 8-10 septembrie.