În ziua de 08.05.2019 a avut loc la sediul FRAS şedinta Comisiei naţionale de karting din cadrul CNK, iar în urma discutiilor s-a decis ca seful comisiei împreună cu membrii acesteia să se implice direct în organizarea etapelor CNK FRAS.

Printru o bună desfăşurare a etapelor este necesar să se ia masuri de restricţionare a accesului părinţilor şi spectatorilor în zonele tehnice, de a se organiza brifinguri cu arbitrii,  şi, nu in ultimul rând rezolvarea problemelor legate de softul pentru cronometrarea curselor.

S-a hotărât ca şeful Comisiei de karting să facă parte din CCS-ul curselor şi, împreună cu directorul de concurs şi observatorul CCA, să aprecieze prestaţia arbitrilor.

Începand cu etapa a II-a a CNK, Comisia a decis interzicerea utilizarii  transmisiei „passo piccolo” la toate clasele cu exceptia KZ.

Folosirea acestei transmisii (lanţ şi pinioane model passo piccolo) implică pentru părinţi majorarea costurilor pentru procurarea componentelor, iar din punct de vedere al echităţii sportive induce suspiciuni şi diferenţe care nu sunt benefice pentru desfăşurarea campionatului.

Foto: Iosif Budău