Comisia de Securitate din cadrul FRAS anunță implementarea unor briefinguri începând cu Raliul Iașului 2019, în special dedicate siguranței participanților la etapele de campionat național.

Astfel, oficialii au programate câteva acțiuni în acest sens. Miercuri după-amiază, reprezentanții federației împreună cu organizatorii Raliului Iașului au inspectat Spitalul de Urgență Iași pentru a verifica cerințele din caietul de sarcini al organizatorului, care prevede o serie de măsuri specifice, sală de operații destinată raliului, personal specializat suplimentar, rezerve de sânge, etc.

Tot miercuri, în zona Verificărilor tehnice s-a organizat un briefing cu personalul medical (ISU și UPU) prezent pe probele speciale ale raliului. La această întâlnire, o mașină de raliu, o persoană echipată de concurs au fost prezentate personalului medical.

De asemenea, tot din dorința de a întări securitatea sportivilor prezenți la Raliul Iașului 2019, joi, de la ora 21.00, se va organiza un briefing cu intermediarii șefilor probelor speciale.

„Organizatorii s-au implicat mult și pe partea de securitate. Au un sprijin important aici din partea tuturor. Ca regulament, de câteva etape am suplimentat numărul de arbitri pe traseu, vor fi din 2 in 2 kilometri, organizatorul s-a conformat imediat la această regulă, deși este puțin mai costisitoare. Concurenții sunt și monitorizați prin GPS. Lucrăm mult și ne preocupa întâi de toate siguranța sportivilor. Noi sperăm să nu avem nevoie de acel elicopter pregătit de organizatori pentru această etapă de la Iași”, a declarat si Danny Ungur, vicepreședinte FRAS.

Raliul Iașului va debuta joi după-amiază odată cu shakedownul, iar ulterior, pe pietonalul Ștefan cel Mare din Municipiul Iași, va avea loc prezentarea oficială a celor 69 de echipaje înscrise.