Comisia Națională de Karting s-a întrunit miercuri, 20 martie, la sediul Federației Române de Automobilism Sportiv, pentru o nouă ședință înainte de startul noului sezon.

Astfel, membrii au decis ca începând cu sezonul 2019, în Campionatul Național de Karting, se vor utiliza doar pneuri marca VEGA SL 10 pentru categoriile KID, PUFO, MINI și VEGA WHITE XM-Z PRIME pentru categoriile OK-Junior, KF-Junior și KZ2.

Decizie a fost luată pentru a crește competitivitatea și a ridica nivelul de pilotaj al campionatului FRAS, în conditii de aderență marită oferite de compoziția medium spre soft a pneurilor VEGA.

Referitor la procurarea acestor anvelope, FRAS ofera posibilitatea achiziționării la liber.

Recomandam cel mai mare magazin on-line din Italia www.mondokart.it, care ne-a asigurat ca au stoc suficient de pneuri VEGA cu preturi mai mici decat ale pneurilor Dunlop, cât si transport gratuit până în Romania (livrare în 4-5 zile de la plata comenzii on-line cu cardul).

De asemenea, în cadrul ședinței, s-au discutat măsuri pentru ridicarea nivelului organizatoric al campionatului, măsuri care se vor publica în curând în regulamentul particular al competiției.