În weekendul 25-26 septembrie, la Căianu Mic (Bistrița Năsăud), ACS Best Ride a organizat Cupa Căianu Mic 2021, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), o competiție aflată la prima ediție.

Căianu Mic este o localitate specifică zonei Șomeșului și Lăpușului, un loc potrivit pentru a creiona un traseu complex, menit a pune la încercare din plin abilitățile participanților.

Mai bine de 7.000 de oameni au savurat prestația celor 63 de mașini și SSV-uri aflate pe lista de concurs. Spectacolul sportivilor a fost completat, în seara de duminică, cu o demonstrație de taekwondo susținută de un număr de 40 de copii din comuna Căianu Mic, pregătiți de antrenorul Marius Muti.

Concursul a beneficiat de toate măsurile tehnice și organizatorice prevăzute de legislația în vigoare privind organizarea unor astfel de activități. Au fost prezenți la fața locului:

– un echipaj medical din partea serviciului de ambulanță Bistrița-Năsăud, care să poată acorda primul ajutor.
– un echipaj din partea Serviciului Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud pentru a interveni în cazul unor situații de urgență, in ziua de sâmbătă
– un echipaj din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud în vederea intervenției în situații de urgență, în ziua de duminică
– un echipaj din partea Jandarmeriei
– agenți de poliție din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud
– un echipaj din partea Serviciului de Acțiuni special din cadrul IPJ
– un echipaj din partea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Pentru asigurarea liniștii și ordinii publice și evitarea unor incidente neplăcute, au fost prezenți, pe toata durata evenimentului, 20 de agenți de securitate.

Și, dacă vorbim despre impactul competiției, promovarea respectului față de mediu, element natural esențial în acest gen de întreceri, a reprezentat unul dintre scopurile atinse. Traseul a fost realizat în strânsă colaborare cu autoritățile locale, un mare merit având chiar primarul comunei, Paul Știr, un concurent redutabil în Campionatul Național de responsabilitate socială.

Astfel, ținând cont că ediția 2021 a Cupei Căianu Mic s-a disputat în condițiile speciale induse de pandemie, organizatorii au luat măsuri de siguranță pentru prevenirea infectării și transmiterii COVID-19, competiția beneficiind de triaj epidemiologic.

Și mai mult decât atât. Organizatorii și primarul Paul Știr, alături de echipa sa, au pus la cale proiectul unei Caravane de Vaccinare, care a testat 2030 de persoane, cu teste rapide antigen, de către personal medical calificat.

Rezultatele competiției se pot găsi AICI