Lucien Hora se întoarce pe traseul său favorit după 5 ani.

A patra etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop (CNVCD), Cupa Reșița, va avea loc în acest weekend și va avea la start un total de 59 de piloți.

Este primul eveniment de viteză în coastă din acest an, care va include și două runde din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2. A devenit deja o tradiție ca rundele de viteză în coastă 2 să fie integrate în cadrul Cupei Reșița, iar anul acesta vor fi 12 piloți prezenți la startul etapelor 7 și 8 din cadrul diviziei secunde.

Bogdan Cuzma e hotărât să obțină un loc în topul rundei organizate de CB Rally Vest.

Cu șase titluri de campion național absolut și pe prima poziție în clasamentul automobilelor de competiții din cadrul CNVCD, pe care o împarte cu Emil Nestor, legendarul Lucien Hora se întoarce din nou acasă, la Reșița, după mai bine de cinci ani de pauză. Atunci, în 2014, cu monopostul Lola B99/50, Hora câștiga autoritar etapa, învingându-i pe Paul Andronic și Horațiu Ionescu Cristea.

De la Reșița nu va lipsi nici liderul diviziei automobilelor de producție, Mihai Leu. Pe un Ferrari 458 Challenge, fostul campion la raliuri este pe prima poziție, cu 68 de puncte, după primele trei etape.

Mihai Leu e lider la viteză în coastă în divizia mașinilor de producție.

Campionul național absolut en-titre Andrei Dumitrescu (Tatuus) va încerca în weekend să reediteze rezultatul de anul trecut de la Reșița, atunci când s-a impus în fața lui Simone Tempestini. Fratele său, Silviu Dumitrescu (Osella PA 21/E2) este la rândul său fan al traseului din Banat, în 2018 obținând al treilea timp. Silviu va lua startul plin de încredere după ce, etapa trecută, în Poiana Brașov, a înregistrat o victorie entuziasmantă.

Lucian Răduț, Costi Stratnic, Bogdan Cuzma, Alex Mirea și Dani Oțil, ultimul chiar din Reșița, sunt prezenți pe lista celor 57 de piloți care vor concura pentru cel mai bun timp al acestei etape. Lista completă este disponibilă aici.

Dani Oțil va concura din nou acasă, la Reșița.

Evenimentul va avea și trei piloți străini, bulgarii Lyuben Kamenov și Stefan Stoev, acesta urmând să vină cu un spectaculos Silver Car EF10, dar și italianul Riccardo Tarabelli.

Sâmbătă sunt programate manșele de recunoașteri și antrenamentele cronometrate, iar duminică după-amiază vor avea loc cele două manșe de concurs.