Eugen Caragui și Robert Fus se află în fața celei de-a doua provocări internaționale din carieră. Sursă foto: Rally Photo Hunters

Echipajele tricolore Eugen Cărăgui/Robert Fus și Norbert Maior/Francisca Maior vor lua startul în această săptămână în Raliul Ungariei, eveniment care contează și pentru ultima etapă din Campionatul European de Raliuri.

Echipajul Eugen Cărăgui/Robert Fus va fi însă singurul care va puncta în cadrul etapei ERC. Norbert și Francisca Maior sunt înscriși exclusiv pentru etapa internă, acolo unde au mai concurat de trei ori în acest sezon competițional.

Pentru Cărăgui este a doua participare internațională după ce în luna martie a luat startul în Rebenland Rallye din Austria. Tot cu Robert Fus în dreapta și pe un Peugeot 208 R2, pilotul de la DTO Rally Team a terminat pe 35 la general și pe 6 la Clasa 4.

Campioni la debutanți în Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2018 și locul 3 la Clasa RC4 în ediția de campionat care tocmai s-a încheiat, Cărăgui și Fus vor lua startul în Ungaria pe același Peugeot 208 R2.

De partea cealaltă, frații Maior sunt deja obișnuiți ai campionatului din țara vecină. Echipajul de la Napoca Rally Academy are deja trei starturi în actualul sezon, concurând tot pe un Peugeot 208 R2.

Norbert Maior ar putea bifa 5 podiumuri la finalul sezonului 2019. Trei deja asigurate în România, iar alte două în campionatul ungar.

De altfel, cu un rezultat bun în acest weekend, aceștia își pot asigura un loc pe podiumul final atât la Cupa Peugeot, cât și la Două Roți Motrice.

În prezent, Norbert și Francisca se află pe 4 la Două Roți Motrice, cu 25 de puncte, la 6 de locul 3, și pe poziția a treia la Cupa Peugeot, cu 31 de puncte, cu 9 peste locul 4 și la 11 în spatele locului secund.

Pentru cei doi ar fi o nouă performanță în 2019 după ce în urmă cu doar trei săptămâni au încheiat sezonul în Campionatul Național de Raliuri Dunlop cu titlul de campioni la Juniori, la Clasa RC5 și locul 3 la Două Roți Motrice.

Raliul Ungariei se desfșoară pe asfalt, are 211 kilometri lungime și un total de 14 probe speciale. Evenimentul va debuta vineri dimineață și se va încheia duminică la ora 18:00, atunci când e programată ceremonia de premiere.