Ultima etapă din cadrul Campionatul Național de Drag Racing 2022 va avea loc la Arad, pe aeroportul cu același nume, în perioada 29-30 octombrie.

Interesați de aderența excepțională și văzând performanțele românilor din ultimele etape, la runda finală a sezonului 2022 anunță prezența a peste 20 de piloți din mai multe țări. Bulgaria, Bosnia, Croația, Serbia, Polonia, Ungaria, Austria și Germania sunt țările care vor fi reprezentate la start de piloți foarte bine pregătiți.

Cele mai puternice mașini din concurs sunt 3 la număr, dezvoltă în jur de 1500 cai putere și ating, pe 402 metri, viteze de peste 300 km/h, cu start de pe loc.

Și la grupele Diesel sunt anunțați piloți din afară, care vor încerca să iși bată propriile recorduri pe pista Aeroportului Internațional Arad. Echipa Turbo Lamik din Polonia, 7 seconds Garage din Bulgaria sau Dutter Racing din Austria sunt doar cateva din numele celor mai cunoscute garaje din Europa care prepara mașini pentru Drag Racing și care vor fi prezente la Arad.

În jur de 80 de mașini preparate și pilotate de români vor lua startul în această etapă finală. Dintre echipele românești prezente la cursă enumerăm DOP Motorsport, Individual Chiptuning, Motion Tuning, Complete Chip și WPP Performance, care vor trebui să țină piept piloților din afară și să își bată propriile recorduri.

„Aradul reprezintă cea mai aderentă pistă netratată din Europa și suntem foarte bucuroși să putem aduce la start piloți titrați din atâtea țări, care vor ajuta la ridicarea nivelului Drag Racing-ului românesc, aflat deja pe o treaptă destul de înaltă chiar și în condițiile în care România nu dispune de o pistă specială pentru acest sport”, a declarat Bogdan Niculescu, organizatorul și, totodată, președintele Comisiei Naționale de Drag Racing.

Așadar, în perioada 29-30 octombrie, pe Aeroportul Internațional Arad, ne așteptăm la o etapă plină de recorduri și curse roată la roată care să uimească pasionații de Drag Racing, eveniment organizat de CS Drag Racing Events, sub egida FRAS.