Prima etapă din Campionatul Național de Drag Racing 2021 a debutat în weekendul 5-6 iunie pe Aeroportul Internațional Arad, sub organizarea ACS Drag Racing Events, aducând la start un total de 80 de piloți, atât la clasele Auto cât și Moto.

Piloții au înregistrat recorduri impresionante la mai multe grupe:

Clasa Pro, grupa P6

– Stăcescu Dragoș, de la firma Complete Chip, la bordul unui BMW Seria 1 modificat pentru această grupă, cu un motor diesel 3L, Xdrive, transmisie 8HP, și-a doborât propriul record european deținut încă de anul trecut, atingând acum 9,1 secunde pe cei 402 metri, cu start de pe loc.

Clasa Pro, grupa P4

– Ciupitu Cătălin (Brăila), alias BYGu, a înregistrat recordul pentru „cel mai rapid BMW din România”, înregistrând 8,8 secunde pe cei 402 metri cu un BMW E30 modificat total pentru această grupă, cu un motor M50 de 3 litri Turbo, transmisie TH400 și punte fixă pentru drag.

Clasa Pro, grupa P2

– Mirel Stoinea (București), cu un motor 1.8 Turbo de VW, tracțiune față și transmisie manuală, a coborât și el sub bariera celor 10 secunde stabilind 9,8 sec pe cei 402 m, caroserie Golf 2, recordul fiind de 9,6 sec, deținut de Adam Gile (Cluj), cu Opel Astra.

Clasa Semi Pro, grupa SP 4

– George Bageac (Ploiești) a înregistrat recordul grupei cu un timp de 10,6 secunde, la bordul unui BMW E30, motor 2 litri turbo.

Etapa a fost marcată și de un derapaj spectaculos chiar pe final, când la start s-au aliniat piloții Demeter Lorand și Ionel Tudor, cel din urmă râsturnându-se la aproape 200 km/h, pe iarbă, revenind pe pistă pe roți. Sistemele de siguranță, conform regulamentului, ale mașinii lui Ionel Tudor, un BMW E39, V12 Turbo de 1000 cp, au contribuit la nevătămarea pilotului, care a scăpat doar cu câteva zgârieturi, apoi s-a întors pe pistă pe picioarele sale, după ce a fost evaluat de către personal medical de pe Ambulanță.

Etapa a doua din cadrul Campionatului de Drag Racing 2021 va fi anunțată în curând.

Mai jos regăsiți o galerie foto sub semnatura lui Marian EnB.