În weekendul 5-6 iunie 2021 va avea loc pe pista Aeroportului International Arad, prima etapă din cadrul Campionatului Național de Drag Racing 2021, organizată de ACS Drag Racing Events.

80 de piloți, atât din România cât și din Moldova, Bulgaria, Bosnia și Ungaria, vor lua startul în competiție încercând să bată recordurile de timpi pe cei 402 m cu start de pe loc.

„Suntem bucuroși că prima etapă din cadrul Campionatului de Drag Racing 2021 se va putea desfășura cu spectatori, dar și pentru faptul că vor fi prezenți și sportivi din alte țări. Acest fapt va ridica nivelul competiției și sunt sigur că publicul va avea parte de un spectacol agreabil”, a declarat președintele Comisiei Naționale de Drag Racing și, totodată, promotorul CN de Drag Racing, Bogdan Niculescu.

Așadar, pot participa ca spectatori la evenimentele sportive în aer liber persoanele care sunt vaccinate împotriva virului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Drag Racing a intrat sub egida FRAS în 2019 și a fost disciplina cu cei mai mulți sportivi licențiați la prima ediție.