Cunoscut pentru evoluțiile sale de la raliuri și viteză în coastă, Gabriel Stoian a reușit să câștige ambele curse ale primei etape din noua competiție organizată sub egida FRAS, Radical Romanian Cup.

Fostul câștigător al clasei H1 de la viteză în coastă, Stoian a bifat totodată și cel mai bun timp pe un tur în ambele curse ale zilei de la Motorpark. În prima, timpul s-a oprit la 1:40:171, iar în cea de-a doua a înregistrat 1:41:543.

Majoritatea concurenților au făcut 32 de tururi de-a lungul acestui prim weekend al Radical Romanian Cup, competiția care aduce la start exclusiv prototipuri Radical.

Gabi Stoian a câștigat ambele curse ale primei etape din acest sezon. Sursă foto: Radical România

Podiumul open al primei curse a fost format din Gabriel Stoian (Radical RXC GT3), Philip Andriescu (Radical SR3) și Dani Oțil, în timp ce la a doua cursă primii trei au fost Gabriel Stoian, Leo Borlovan (Radical SR1) și Philip Andriescu.

În ceea ce privește clasele, topul a arătat astfel pentru cele două curse ale zilei:

Cursa 1

SR3 Cup
1. Philip Andriescu
2. Dani Oțil
3. Bogdan Cuzma

SR1 Cup
1. Leo Borlovan
2. Radu Dumitrescu
3. Cătălin Iuhasz

Cursa 2

SR3 Cup
1. Philip Andriescu
2. Dani Oțil
3. Bogdan Cuzma

SR1 Cup
1. Leo Borlovan
2. Radu Dumitrescu
3. Cătălin Iuhasz

A doua etapă se va desfășura pe 23 mai, pe Transilvania Motor Ring, circuitul omologat de Federația Română de Automobilism Sportiv în județul Mureș. Transilvania Motor Ring este unul dintre partenerii tradiționali ai FRAS pentru dezvoltarea motorsportului național.