Credit foto: rallyphoto.ro

Nu mai puțin de 30 de echipaje din România, Bulgaria și Ungaria vor lua startul în acest wekend, între 19 și 21 ianuarie, la a 11-a ediție a Winter Rally, care se va desfășura la Covasna în organizarea Auto Crono.

După ce săptămâna trecută, bijuteriile istorice au făcut spectacol pe același traseu, la Historic Winter Rally, a venit vremea ca mașinile din campionatele de raliuri și viteză în coastă să se prezinte la startul celei de-a doua competiții sub tutela FRAS din 2018.

Traseul va avea un total de 140 de kilometri de probe speciale, una dintre ele, cea de-a șasea, de la Pârâul Halom, fiind programată noaptea, iar drumul concurenților va fi deschis de campionul național la raliuri din 2011 și campion en-titre a Winter Rally, Vali Porcișteanu (Mitsubishi Lancer Evo, Gabi Lazăr – copilot), și de campionul de la Rally 2, Cosmin Săliștean (Renault Megane, Octavian Jiga – copilot).

Cu siguranță, vedeta competiției este dublul campion național de raliuri Gergely Szabo (2009 și 2010), cel care are deja două titluri obținute la Winter Rally Covasna în 2012 și 2013.

De la start nu vor lipsi însă nume precum Gabriel Ene, Hristo Manolov, Csongor Szabo, Ramona Rusu, Norbert Maior, Bogdan Năstase, Kovacs Antal (locul 3 în 2016 la Winter Rally), János Puskádi sau pilotul ungar Zoltan Szabo, care are și experiența etapelor din WRC.

Recunoașterile au început încă de miercuri, iar vineri dimineață, începând cu ora 09:00 este programat shakedownul la Comandău, în timp ce ceremonia de premiere va avea loc duminică, de la ora 20:00.