A zecea ediţie a Balkan Offroad Rally debutează duminică, 25 septembrie, iar la start sunt aşteptate peste 100 de echipaje. Evenimentul internaţional revine în lumea motorsportului după doi ani de pauză, ediţia aniversară fiind prima în România după cea de debut în 2011.

„România are o tradiţie în domeniul motorsportului, mai ales în off-road. Avem la dispoziţie trasee fantastice, păduri, drumuri printre munţi, care vor oferi concurenţilor o atmosferă fantastică, fiind o adevărată provocare pentru toţi. Am colaborat foarte bine cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Federaţia Română de Motociclism, ne-au oferit tot sprijinul”, a declarat preşedintele RBI Sport, Alex Kovatchev. Organizarea Balkan Offroad Rally a fost susţinută şi de cluburile SIM 13 Braşov şi ACS 4×4 Sighişoara.

Evenimentul va porni din Sighişoara, oraş inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO, iar finişul este programat la Alba Iulia. În cele două oraşe vor fi amplasate şi cele două tabere.

Peste 120 de echipaje din toate clasele – SSV, auto sau moto vor concura în cele 3 categorii: Cross Country (toate clasele), Extreme (auto, open) şi Discovery (toate clasele). Traseul pentru Cross Country va avea o lungime de 1400 de kilometri. Categoria Extreme va fi mai scurtă, dar mult mai dificilă, cu zone greu de trecut, râuri sau mlaştini. Piloţii de la categoria Discovery vor avea un traseu mai accesibil, fără să fie presaţi de cronometru. La start vor fi prezenţi concurenţi din Franţa, Germania, România, Lituania, Polonia, Cehia, Kazahstan sau Elveţia.

Mai multe detalii pe site-ul oficial al competiţiei: https://balkanoffroad.net/