Craig Breen, unul dintre cei mai importanți piloți ai momentului, a decedat ieri, 13 aprilie, în Croația, în timpul unei sesiuni de teste.

Mașina Hyundai WRC, pilotată de acesta, a lovit cu laterala stângă un stâlp de pe marginea șoselei, impactul puternic ducând la pierderea vieții celebrului sportiv. Copilotul său, James Fulton, nu a suferit vătămări corporale, fiind în afara oricărui pericol.

Președintele Federației, Norris Măgeanu, a transmis în numele comunității de motorsport din România condoleanțe familiei și prietenilor pilotului:

„Motorsportul, care ne este atât de drag, își ia din păcate, din când în când, un tribut pentru ceea ce ne oferă. Niciodată nu suntem pregătiți, sperăm că nimic nu ne va opri din goana noastră după performanță, din lupta noastră pentru depășirea limitelor…
Dar iată că uneori suntem nevoiți să îndurăm și momente dificile, triste, implacabile. Suntem cu toții șocați și gândurile noastre se îndreaptă în aceste momente către familia și apropiații lui Craig Breen. Odihnă în pace!”

Credit foto: Micke FRANSSON / TT NEWS AGENCY / AFP / Zagorje International/PIXSELL