Geoffrey Schatz a câștigat recent cel de-al 4-lea titlu de campion la viteză în coastă al Franței

Multiplul campion francez Geoffrey Schatz a ajuns în Poiana Brașov, unde în acest weekend va participa la ultima etapă din cadrul Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă.

Cu patru titluri de campion al Franței în palmares, dintre care 3 câștigate consecutiv în anii 2019, 2020 și 2021, iar ultimul în urmă cu 3 săptămâni, Schatz este prezent, în premieră, în România, și se declară încântat atât de traseul din Poiana Brașov, cât și de condițiile oferite de organizatorul evenimentului, AMC Racing.

”Sunt încântat să fiu în România și apreciez, în mod deosebit, primirea și ospitalitatea oamenilor de aici. Am venit la invitația prietenului meu Jerome France și sunt plăcut surprins de tot ceea ce am văzut până acum. Traseul este superb ca geometrie, lat și rapid, perfect adaptat mașinilor de Categoria 2, iar suprafața asfaltică este excelentă”, a declarat Geoffrey Schatz.

Pilotul francez se așteaptă la un adevărat spectacol pe traseul din Poiana Brașov, unde va concura pe un prototip Nova Proto NP-03, pus la dispoziție de Jerome France: ”Publicul va avea ce să vadă, asta e clar. Va fi o luptă acerbă și cu toții sperăm să fim la cel mai înalt nivel. Important este să ne bucurăm împreună de acest eveniment, iar cei mai buni să câștige.”

Schatz consideră că prezența sa la ultima etapă a Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă va deschide drumul și altor compatrioți către competițiile din România desfășurate sub autoritatea FRAS: ”Îmi doresc să fac un rezultat bun aici, iar de la anul tot mai mulți piloți francezi să vină la competițiile voastre.”

Trofeul Audi Brașov va debuta sâmbătă dimineață, de la ora 9:00, cu manșele de recunoașteri, urmând ca la ora 18:30 să se încheie a doua manșă de antrenamente cronometrate. Duminică, duelul decisiv se va da de la ora 13:20, atunci când începe prima manșă de concurs, urmată de cea de-a doua, programată de la ora 15:40, ambele fiind transmise în direct pe youtube FRAS și, respectiv, Prima Sport3.

Lista piloţilor înscrişi la etapă poate fi consultată aici.

Credit foto: Facebook Geoffrey Schatz