ACS Blitzwolf Racing şi ACS Willi MSport anunţă deschiderea înscrierilor pentru a doua ediție a bursei Best Next Pilot 2021, sub egida Federaţiei Română de Automobilism Sportiv. 

Bursa Best Next Pilot susţine financiar doi piloţi talentaţi să participe la întreg sezonul competiţional Romanian Endurance Series 2021  cu o maşină Dacia Logan, în Cupa Logan, iar la finalul sezonului RES cei doi câştigători devin proprietarii maşinii şi vor primi din partea FRAS licenţe gratuite pentru sezonul în curs. Valoarea fiecărei burse este de aproximativ 24.000 euro.

Selecţia celor doi piloţi se va face în cadrul competiţiei auto Best Next Pilot 2021, care va avea loc între 15-21 martie 2021, la circuitul auto Motor Park Romania din Adâncata.

Sunt aşteptaţi să participe la testare toţi pasionaţii de automobilism sportiv, cu vârsta peste 16 ani. Competiţia se adresează atât tinerilor care visează la o carieră în motorsport, cât și amatorilor pasionaţi de viteză, adrenalină şi competiţie care vor să își îmbunătățească performanțele, reflexele sau care doresc să își descopere abilitățile de pilot de curse. Participanţii cu vârste între 16 şi 18 ani se pot înscrie dacă prezintă acordul notarial al părinților și vin însoţiţi de unul dintre părinţi la teste.

Înscrierile în Asociaţia Clubul Sportiv Blitzwolf Racing şi înscrierea la competiţia auto Best Next Pilot 2021 se fac până pe 8 martie 2020 pe site-ul www.bestnextpilot.ro, iar cotizaţia de înscriere este de 1.400 lei.

“Este al doilea an în care organizăm Best Next Pilot. Ne-am bucurat că anul trecut am putut sprijini doi piloți cu adevărat talentați să își îndeplească visul de a lua parte pentru prima dată la o competiție motorsport. La nivel internaţional marile echipe organizează periodic programe de recrutare a tinerelor talente în motorsport. Ne-am dorit mult să aducem și în Romania această oportunitate. Avem mulţi tineri pasionaţi de automobilism sportiv, dar care financiar nu au posibilitatea de a începe o carieră în motorsport. Best Next Pilot este primul program de recrutare din România, ajuns deja la a doua ediție”, a spus Mihai Zamfir, membru fondator al Asociaţiei Club Sportiv Blitzwolf Racing.

“Anul trecut, podiumul la clasa A1 (locurile 1 şi 2), la Romanian Endurance Series 2020, a fost ocupat de câştigătorii burselor Best Next Pilot 2020: Mihnea Danacica din echipa BlitzWolf Racing Team şi Damian Filip din echipa Willi Msport. A fost o mare bucurie să putem cotribui la îndeplinirea visului unor tineri piloți atât de talentați. Invităm și anul acesta tinerii în număr cât mai mare la Best Next Pilot!”, a spus  Willi Nicolae, fondator ACS Willi MSport.

Iniţiativa Best Next Pilot are ca misiune să sprijine talentele, dar în acelaşi timp să atragă atenţia tinerilor asupra riscurilor la care se expun atunci când folosesc strada ca un circuit. Strada nu este circuit! Toți pasionații de viteză și adrenalină sunt încurajați să-și testeze abilitățile și reflexele într-un mediu organizat și sigur, unde nu vor pune în pericol nici siguranța lor nici a celorlalți participanți la trafic.

Romanian Endurance Series este Campionatul Naţional de Anduranţă, organizat sub egida Federaţiei Română de Automobilism Sportiv. Competiţia de circuit RES este organizată în România începând cu 2016. În 2021, al 6-lea sezon RES are 8 etape:

17-18 Aprilie, Circuit: Motor Park Romania
8-9 Mai, Circuit: Motor Park Romania
19-20 Iunie, Circuit Transilvania Motor Ring
10-11 Iulie, Circuit: Motor Park Romania
14-15 August, Circuit Transilvania Motor Ring
11-12 Septembrie, Circuit: Motor Park Romania
16-17 Octombrie, Circuit: Motor Park Romania
5-7 Noiembrie, Circuit: Motor Park Romania
Competiţia Best Next Pilot 2021 are loc între 15-21 martie și constă în:

  • Şedinţă şi briefing cu organizatorii la sediul ACS BlitzWolf Racing Team
  • Interviu filmat şi sedinţă foto
  • Probă fizică
  • Probă pe circuitul Motor Park Romania

Cine poate participa:

  • Tineri cu vârste între 16 şi 18 ani, dacă prezintă acordul notarial semnat de ambii părinți, in original, și vin însoţiţi de unul dintre părinţi la teste.
  • Piloţi care nu au mai participat în trecut la RES, dar au dorinţa de a-şi construi o carieră în motorsport;
  • Tineri fără experienţă în motorsport, dar pasionaţi de viteză, adrenalină şi competiţie şi care îşi doresc să participe la competiţii auto organizate în siguranţă, la cel mai înalt nivel de profesionalism
  • Tineri cu experienţă în karting care îşi doresc să îşi continue cariera în competiţii auto de circuit
  • Amatori pasionaţi de viteză şi competiţie care vor să își îmbunătățească performanțele, reflexele sau care doresc să își descopere abilitățile de pilot de curse.

Pentru întrebări şi informaţii suplimentare: blitzwolfracing@gmail.com

https://www.facebook.com/blitzwolfracing/  

https://www.instagram.com/blitzracing.ro/