Federația Română de Automobilism Sportiv este prima federație națională de automobilism din lume, care în 2020 face pasul spre viitor și va organiza un campionat de karting electric.

Campionatul Național de Karting Electric desfășurat sub egida FRAS va fi organizat în acest sezon în colaborare cu Clubul de Karting București și va debuta la finalul acestei săptămâni, 4-5 iulie, pe Circuitul Academiei Titi Aur de la Crevedia.

Sezonul competițional va programa 4 etape, structurate în două părți, viteză pe circuit și slalom paralel/super slalom, fiecare rundă urmând să se încheie după disputarea celor două probe. Peste 50 de sportivi înscriși în campionat se vor lupta pentru titlurile de campioni naționali și vor fi repartizați în 4 clase: NanoWatt (5-8 ani), MicroWatt (8-10 ani), MiniWatt (10-12 ani) și Super MiniWatt (9-13 ani neîmpliniți).

”Mă bucură și salut decizia FRAS, care devine în 2020 prima federație națională de automobilism din lume gata să facă acest pas înainte în privința kartingului și dă undă verde motoarelor electrice. Este o realizare importantă, iar acest fapt reprezintă doar începutul proiectelor comune gândite împreună cu FRAS”, a declarat președintele Clubului de Karting București, Robert Drăgan, totodată și promotorul campionatului.

”Ne așteptăm ca emulația creată în jurul acestui campionat să atragă tot mai mulți copii, iar cei mai buni dintre ei să facă, în timp, pasul spre celelalte discipline organizate sub egida federației. Kartingul a fost și va rămâne adevărata bază de lansare a viitorilor campioni din motorsport”, a precizat și secretarul general al FRAS, Cristian Notaru.

Calendar Competițional CNKE 2020

Etapele Campionatului Național de Karting Electric – eKarting Speed – Viteză pe Circuit
ETAPA 1 – Academia Titi Aur (4-5 IULIE)
ETAPA 2 – Speed Park Bacău (25-26 IULIE)
ETAPA 3 – București (22-23 AUGUST)
ETAPA 4 – Academia Titi Aur (12-13 SEPTEMBRIE)

Etapele Campionatului Național de Karting Electric – eKarting Slalom – Slalom Paralel/SuperSlalom
ETAPA 1 – Academia Titi Aur (4-5 IULIE)
ETAPA 2 – București (1-2 AUGUST)
ETAPA 3 – București (5-6 SEPTEMBRIE)
ETAPA 4 – Academia Titi Aur (12-13 SEPTEMBRIE)

Vă reamintim faptul că, potrivit normelor în vigoare impuse de autorități privind prevenirea infectării cu COVID-19, accesul publicului la competițiile automobilistice este restricționat. În aceste condiții, publicul nu va avea acces nici la prima etapă din cadrul Campionatului Național de Karting Electric, programată sâmbătă și duminică pe Circuitul Academiei Titi Aur.