Reprezentanți ai Comisiei de Raliuri au aprofundat în ultimele zile premisele pentru o desfășurare cu succes a Competiției Winter Rally, propusă pentru perioada 25-27 ianuarie 2019, ca etapă în calendarul Campionatului Național de Raliuri Dunlop.

S-au analizat:

a)parteneriatele existente și nivelul de implicare al autorităților locale.

b) gradul în care planul de securitate pus în aplicare la competițiile de raliuri din 2018 poate fi implementat și în acest caz.

c) gradul la care se poate respecta Planul Orar și cum poate influența acest fapt lupta sportivă

d) alte aspecte logistice.

Astfel, Comisia de Raliuri propune Consiliului Federal scoaterea acestei competiții din calendarul provizoriu pentru 2019. Evenimentul va rămâne însă candidat pentru a fi inclus în calendarul sezonului 2020.

De asemenea, Comisia îi încurajează pe sportivi la o participare cât mai numeroasă la Winter Rally Covasna, competiția fiind una dintre puținele din Europa care se desfășoară pe zăpadă, prilej extraordinar de testare a calităților de pilotaj pe încă o suprafață, diferită de asfalt și macadam.

Evenimentul de pe 25-27 ianuarie va face parte calendarul Federației Române de Automobilism Sportiv 2019, dar ca unul restricționat.

Calendarul Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2019 va fi republicat în perioada imediat următoare după ce vor fi analizate toate aspectele.