Un total de 57 de piloți vor lua startul, sâmbătă, în Trofeul București 1 Unicredit Leasing powered by Opel, ultima etapă a sezonului inaugural a Campionatului Național de Super Rally.

Organizatorul a structurat lista solicitărilor acceptate în patru categorii: licențiați super rally, campioni în discipline precum raliuri și viteză în coastă, automobile istorice și invitați speciali. Forlighterii evenimentului sunt triplul campion absolut la raliuri Simone Tempestini (Citroen DS3 R5), fostul campion național de drift Sorin Ene (Nissan Silvia), Sorin Ghișoi (VW Electric), care va pilota o mașină electrică, și Ciprian Lupu (Citroen C2), singurul pilot profesionist cu dizabilități din România.

Printre cei care se regăsesc pe lista de start a Trofeului București se numără Titi Aur (de 8 ori campion național absolut la raliuri), Mihai Leu (campion național absolut la raliuri), Bogdan Cuzma (campion național absolut la viteză în coastă), Paul Andronic (dublu campion național absolut la viteză în coastă), Bogdan Marișca (dublu campion național absolut la raliuri), Andrei Dumitrescu (actualul campion național absolut la viteză în coastă), Edu Stan (dublu campion național absolut la viteză în coastă) și Gunther Graef (dublu campion național absolut la viteză în coastă).

Marea surpriză este revenirea lui Lucien Hora, care va pilota celebra sa Lola F3000, cu care a cucerit 6 titluri de campion național absolut la viteză în coastă. De altfel, etapa de la București va fi sinonimă cu întoarcerea marelui campion în competiții după 4 ani, acesta anunțându-și deja participarea în următorul sezon de coastă.

Manșa de recunoașteri este programată pentru sâmbătă dimineață începând cu ora 7:30, atunci când fiecare pilot are dreptul la o tură de teste. Ulterior, între 10 și 13 e programată runda 1 de concurs pentru clasele, în această ordine, 2A, 2B, 3, 1 și 4. Runda finală este programată de la 13:15.

Cel mai important moment al competiției va începe de la ora 15:00, atunci când primii 12 clasați într-un top open, vor disputa marea finală a etapei, la rândul ei cu 3 runde de concurs.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Programul competiției este disponibil aici.