Lucien Hora este lider în campionat în divizia dedicată automobilelor de competiție. Sursă foto: Balazs Attila/Rally Photo Hunters

După un periplu pe celebra Vale a Cetății din Râșnov și în premieră națională, pe frumosul traseu din Moeciu – Fundata, la Cheile Grădiștei, un total de 89 de piloți de Viteză în Coastă se vor reuni în weekend-ul 8-9 Iunie la Brașov pentru a „ataca” drumul Poienii, în cadrul etapei a treia din calendarul sportiv național, Trofeul TOTAL.

Considerată de majoritatea practicanților acestui sport drept regina coastelor, traseul de pe șoseaua care leagă Brașovul de stațiunea Poiana Brașov a fost martor de-a lungul anilor la numeroase evoluții spectaculoase din partea a tot ce are mai bun automobilismul sportiv național, dar și internațional. Pe această șosea au devenit campioni ori s-au batut pentru miimi de secundă pentru titlul mult râvnit piloți ca Genu Cristea,  Ludovic Balint, Puiu Rusu, Titi Aur, Dan Gîrtofan, Andrei Dumitrescu, Paul Andronic, Lucien Hora, Lucian Răduț și numeroși alții.

Dat fiind faima traseului și a orașului, centrul istoric fiind chiar locul de start al competiției, numeroși piloți sunt dispuși an de an să lase totul la o parte pentru o participare la cursa de pe Drumul Poienii.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Și pentru ediția din acest an a Trofeului TOTAL, lista de înscrieri conține numele campionilor Bogdan Cuzma, Silviu Dumitrescu, Mihai Leu, Lucian Răduț, Lucien Hora sau a altor piloţi din vârful clasamentului, precum Costi Stratnic sau Emil Nestor. Va lipsi campionul național en-titre Andrei Dumitrescu, în schimb îl vom revedea în acțiune pe Dimitrios Vergitsis, un pilot cu experiență în etapele din campionatul intern.

Emil Nestor vine la Poiana Brașov după victoria entuziasmantă de la Cheile Grădiștei. Sursă foto: Attila Balazs/Rally Photo Hunters

”Suntem convinși că vorba românească – a treia oară va fi și mai frumos – se va materializa într-o competiție și mai spectaculoasă decât celelalte două organizate anterior de noi în acest sezon. În favoarea celor spuse mai sus, vor fi și cei peste 100 de piloți pe care îi așteptăm cu drag să umple zonele de service, publicul numeros ca întotdeanua la Brașov și nu în ultimul rând partenerii noștri numeroși și puternici” a declarat Managerul Trofeului TOTAL, Cristian Andrei, care a ținut să adauge: ”Un lucru extrem de important! La Râșnov a fost vreme frumoasă, la Cheile Grădiștei la fel. Vă asigur că și la Brașov va fi la fel, astfel încât nu aveți de ales decât să veniți să constatați acest lucru, în weekend-ul viitor”.

Trofeul TOTAL – Brașov este organizat de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este susținut de TOTAL România în calitate de partener principal.

Mihai Leu este liderul campionatului în divizia 2, cea dedicată mașinilor de producție. Sursă foto: Balazs Attila/Rally Photo Hunters

PRO-X, KONVEKTA, CYCLON MOTORSPORT, COMPREST, OMNIASIG în calitate de parteneri oficiali.

Parteneri: TESS Brașov – Dealer VW, ZIZIN – APE MINERALE, HOTEL ARO PALACE, SILNEF SECURITY, APEL ONE MED, ANGELLI, TURBOCAR SERV, INFINITY TROPHY.

Trofeul TOTAL Brașov este susținut de Primăria și Consiliul Local Brașov și este sprijinit de Inspectoratul Județean de Poliție – Serviciul Rutier Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, Brigada Mobilă de Jandarmi Brașov.

Parteneri media: Rock FM, Zile și Nopți Brașov, News BV, autorally.ro.