Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer Evo VIII) a câștigat a cincea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, Trofeul Sinaia, și a revenit în fruntea clasamentului general.

Deja un specialist al asfaltului umed, Răduț a reușit să încheie cele două manșe de concurs într-un timp total de 04:13,102, la peste trei secunde față de Costi Stratnic (Dacia Logan STCC), câștigătorul de anul trecut de la Sinaia, cronometrat cu 04:16,930.

Podiumul open al cursei din orașul regelui a fost completat de Istvan Soos, aflat pentru a doua oară în această postură în actualul sezon, care a urcat în 04:17,478.

Campionul național absolut en-titre Paul Andronic a încheiat al patrulea în această rundă, în timp ce Ion Nicolae a reușit o nouă surpriză și a fost al cincilea la Sinaia, după ce în urmă cu două etape obținuse locul 6 la Poiana Brașov.

Deși a fost cel mai rapid în prima zi, Silviu Dumitrescu nu a încheiat concursul decât pe poizția a 6-a, în special din cauza timpului din prima manșă, atunci când a urcat cei aproape 3 kilometri în 2:18,366 pe condiții de asfalt umed. În cea de-a doua manșă, Silviu, care concurează la bordul unui Osella PA 21/E2, a fost cel mai rapid, cu un timp de 2:03,306, dar nu îndeajuns pentru putea ajunge pe podium.

Top 10 de la Sinaia a fost completat de Andrei Șerban (Skoda Fabia), Septemiu Marghitaș (Seat Leon), Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) și George Crețu (Mitsubishi Lancer EVO VIII).

Rezultatele complete ale etapei a cincea sunt disponibile aici

Un total de 80 de piloți au fost prezenți la Trofeul Sinaia, un record de prezență pentru competiția aflată la al 5-lea an.

După această etapă, Lucian Răduț a revenit pe prima poziție în clasamentul open cu un total de 91 de puncte. Locul secund este ocupat de Andrei Dumitrescu, absent din cauza unor probleme medicale, care are 68 de puncte, în timp ce al treilea este Costi Stratnic, cu 61 de puncte.

Și în clasamentul echipelor, Rally Dream Team, din care face parte Răduț, conduce, având 313 puncte, urmată de Yacco Racing, cu 297 de puncte, și Transitions cu 138 de puncte.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop va avea loc în perioada 1-2 septembrie la Rânca.