Lucien Hora s-a întors cu timpul primei zile. Credit photo: rallycow

Lucien Hora, de șase ori campion național absolut, a revenit spectaculos pe traseul de concurs și a obținut cel mai bun timp în prima zi a Trofeului Serus, prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop.

Cu 86 de piloți validați pentru start, etapa a bifat și câteva premiere pentru noul sezon competițional. A fost înregistrată prima mașină electrică într-o etapă de coastă, Sorin Ghișoi pilotând același Volkswagen Golf cu care a fost forelighter în 2018. Acesta a reușit să obțină un 61 general după manșa de antrenamente cronometrate.

Totodată, Dacia Revival a pornit cu trei mașini la start. Dan Spuderka (Dacia 1300), Edwin Keleti (Dacia Sport) și Mihai Alexandrescu (Dacia 1310) au încheiat cu brio prima zi.

Întors la Râșnov, ultima cursă pe care a câștigat-o până la pauză, Lucien Hora (Lola B99/50) a reușit timpul zilei, încheind manșa a doua de antrenament în 1:51,31. Lucian Răduț a obținut al doilea timp, fiind cronometrat cu 1:52,115, în timp ce Emil Nestor (Norma 1720 FC) a fost al treilea cu 1:55,245.

În top 10 timpi ai zilei s-au mai clasat Mihai Leu, Silviu Dumitrescu, Călin Fagadar, Costi Stratnic, Marian Nica, Valentin Porcișteanu și Dani Oțil.

Un total de 8 piloți s-au înscris la divizia istorice, iar campionul ultimilor ani, Cătălin Cedric Ghigea a înregistrat cel mai bun timp al zilei de sâmbătă.

Unul dintre marii favoriți ai cursei, Bogdan Cuzma a fost nevoit să abandoneze la mijlocul zilei din cauza problemelor tehnice. De asemenea, Cătălin Cismaru și Claudiu Erhan, au ieșit în decor și au fost nevoiți să părăsească etapa. 

De anul acesta, clasamentele se vor actualiza după regulamentul FIA, astfel că întreg campionatul se va împărți în două categorii.

Rezultatele zilei sunt disponibile pe www.live.fras.ro

Duminică, de la ora 09:00, vor avea loc ultimele două manșe de recunoașteri, iar de la 13:00 vor începe manșele de concurs. Cele două urcări vor fi transmise live video pe pagina de facebook a FRAS.