Cu o victorie, Tempestini ar putea deveni noul recordmen al Raliului Harghitei.

Campionul național absolut en titre, Simone Tempestini, conduce după prima zi de la Raliul Harghitei, însă are un avantaj firav, de mai puțin de două secunde în fața principalului contracandidat, Sebastian Barbu, revenit în competiție.

După ce au impus ritmul pe shakedown, Tempestini și Sergiu Itu (Porsche 997) au avut o sincopă pe prima probă specială, Bucin, care este și cea mai lungă, cu 28,7 kilometri. Sebastian Barbu și Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2) au profitat și au încheiat cu un timp de 13:15,90, depășindu-i pe campioni cu doar o zecime.

Pe Liban, a doua probă a zilei, cu o lungime de 11,83 de kilometri, Tempestini a fost sigur pe el și a preluat din nou fotoliul de lider, diferența dintre  el și Barbu pe acest traseu fiind de 8,7 secunde. În ambele probe, podiumul a fost completat de Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), aflat însă la aproape 40 de secunde după primii 40 de kilometri.

Sebastian Barbu e optimist că poate obține primul succes în Harghita.

Ziua s-a încheiat cu Super Speciala din Odorheiu Secuiesc, unde liderul a pierdut din nou secunde prețioase după o eroare, fiind doar al 23-lea, însă și-a păstrat prima poziție, însă diferența finală față de Barbu este de doar 1,6 secunde înaintea zilei decisive. Victoria pe traseul organizat în centrul orașului a revenit echipajului Mihai Manole/Marc Banca (Skoda Fabia Rally2), aflat la primul succes de acest fel. Cei doi au fost cu 0.2 secunde mai rapizi decât Barbu și Iancu. Și de această dată pe 3 s-au aflat Gîrtofan jr și Doru Vraja.

Andrei Gîrtofan are un ritm constant și e favorit să obțină un nou podium.

După Tempestini, Barbu și Gîrtofan jr, în Top 10 general după primele trei probe speciale se mai regăsesc Mihai Manole, Bogdan Cuzma, Norbert Maior, Jean Tatu, Anton Titov, Adrian Teslovan și Vlad Cosma. În total, s-au înregistrat și 7 abandonuri, însă fără incidente majore.

Sâmbătă se vor desfășura cele 9 probe speciale care vor decide câștigătorul etapei a doua din Campionatul Național de Raliuri Betano.