Podiumul clasamentului general FIA.

Bogdan Marișca a obținut a 5-a victorie din carieră la Raliul Perla Harghitei și i-a depășit în topul all time pe Titi Aur și Ludovic Balint. A fost pentru a 14-a oară când pilotul clujean termină pe podium la competiția ajunsă la ediția cu numărul 29.

Dublul campion național absolut, de data aceasta în echipă cu Sergiu Itu, a preluat conducerea raliului încă de pe prima probă specială, când a fost mai rapid cu 0,03 secunde decât marele său rival Dan Gîrtofan. A doua probă, Bucin I, a avut un câștigător surpriză, Cristi Dolofan reușind să fie mai rapid cu 2,7 secunde decât Marișca și cu 6,2 secunde decât Adrian Teslovan, al treilea clasat.

Pe ultima probă a zilei, Bucin II, Marișca a avut o demonstrație de forță, care i-a consolidat poziția de lider. Vineri seară, pilotul de la Napoca Rally Academy avea un avans de 14,3 secunde față de Gîrtofan și de 17,2 secunde de David Botka.

Deznodământul raliului s-a decis pe PS4, Lueta, acolo unde Bogdan Marișca a bifat un timp de 07:21,30, cu 32,8 secunde mai rapid decât David Botka, în timp ce Dan Gîrtofan a avut o pană care l-a întârzit nu mai puțin de 7 minute.

Cristi Dolofan a fost singurul „intrus” pe lista învingătorilor de probe speciale în lupta dintre Bogdan Marișca și David Botka. Sursă foto: Bogdan Barabas

Până la final, Marișca și Botka și-au împărțit victoriile pe probele speciale, însă pentru primul a fost suficient pentru a bifa prima victorie din acest sezon și totodată a 5-a personală pe asfaltul din Harghita. De altfel, în urmă cu 20 de ani, Marișca obținea aici primul său succes din carieră, avându-l copilot pe Sebastian Itu, tatăl copilotului cu care s-a impus în weekend.

Podiumul Open a fost completat de David Botka și de Istvan Soos, însă niciunul dintre aceștia nu au punctat în Campionatul Național de Raliuri Betano. Primul a concurat cu licență One Event, iar Soos este în cadrul clasei Nat11, neomologată. Astfel, podiumul pentru punctele din campionat a fost format din Marișca, Teslovan și Bogdan Cuzma, acesta din urmă, fost campion național absolut de Viteză în Coastă, fiind în premieră în această postură la raliuri.

Victoria de la două roți motrice i-a revenit în premieră echipajului Mihai Manole/Marc Banca (Renault Clio R3), în timp ce la Juniori s-a impus Cristian Șugar/Aurelian Hanea (Suzuki Swift). Șugar a câștigat și cupa monomarcă Swift, dar și la RC5.

Adrian Teslovan a fost cel mai rapid de la Clasa RC2N, Istvan Soos s-a impus la NAT11, iar Tibor Tajmel a câștigat NAT12.

Favoritul local Roland Csato a câștigat Cupa Dacia la Raliul Perla Harghitei, încheind competiția la peste 40 de secunde în fața lui Costi Tudose. George Marinescu a câștigat etapa din cadrul Campionatului Național de Rally 2, în vreme ce Călin Albuț s-a clasat pe prima poziția în topul debutanților.

Rezultatele provizorii ale Raliului Perla Harghitei sunt disponibile aici.