Federația Română de Automobilism Sportiv publică Anexa 4 privind inscripționarea mașinilor de concurs în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2018, care va debuta pe 21-22 aprilie la Râșnov.

Documentul poate fi descărcat în format pdf de aici.

Astfel, este obligatorie aplicarea pe automobilele de competiţii a numerelor de concurs corespunzătoare pilotului, în formatul unic prevăzut de Regulamentul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă DUNLOP. Automobilele de competiţii fără numere conform Regulamentului Campionatului Naţional de Viteză în Coastă DUNLOP nu sunt admise la start.

La loc vizibil, pe aripile faţă va fi aplicat, orizontal, numele şi prenumele pilotului, alături de simbolul drapelului ţării de rezidenţă.

Grupa şi clasa vor fi aplicate pe parbrizul automobilului de concurs, în colţul dreapta sus, pe parasolar, conform anexei “Numere de competiţie, inscripţii şi publicitate” cu înălțime de maxim 12 cm.

Pe parbrizul automobilului de concurs în colțul dreapta sus, sub parasolar, va fi afișat numărul de concurs cu înălțime de 20 cm.

Publicitatea obligatorie a Federaţiei Române de Automobilism Sportiv este:
– Pe partea de sus a lunetei automobilelor de competiţii, sigla ”DUNLOP” de dimensiuni (10 cm x 90 cm), conform modelului pus la dispoziţie de FRAS, pentru piloţii care nu au contracte de sponsorizare cu alte firme de anvelope.

– pe partea de sus a lunetei automobilelor de competiţii, sigla ”www.fras.ro” de dimensiuni (10 cm x 90 cm), conform modelului pus la dispoziţie de FRAS, pentru piloţii care prezintă contracte de sponsorizare cu alte firme de anvelope;

Fiecare automobil va afişa un panou obligatoriu (“Campionatul National de Viteză în Coastă”, “Campionatul National de Viteză în Coastă 2” cu înălţimea de 6,5 cm şi lungimea egală cu lungimea panoului pentru numărul de concurs şi a panoului organizatorului, de pe uşa automobilului), în unul din următoarele locuri:

– Sub numărul de concurs afişat pe uşi;

– Un alt loc pe uşi, în situaţia în care afişarea imediat sub numărul de concurs limitează expunerea sponsorilor pilotului/echipei;

– În partea superioară a lunetei, sub panoul Dunlop, în situaţia în care afişarea pe uşi este imposibilă din cauza limitării expunerii sponsorului pilotului/echipei.

Spaţiile publicitare menţionate mai sus, precum şi “Plăcile de competiţie” sunt obligatorii şi nu pot fi refuzate de concurenţi.

Pe portierele din față: 2 panouri de 67 cm lungime / 17 cm înălțime, cu numărul în față. Partea de sus a panoului trebuie să fie plasată între 7 și 10 cm sub limita de jos a geamului. Sub aceste panouri va fi
aplicat un autocolant cu aceeași lungime și de 6,5 cm lățime, cu logo-ul campionatului CNVCD 2018, conform regulamentului.

Pe geamurile din spate: 2 numere cu o înălțime de 20 cm și o grosime de 25 mm de culoare orange fluorescent (PMS 804). Aceste numere vor fi plasate în partea de sus a geamurilor din spate laterale în apropierea numelui pilotului.

Pe capotă: Sigla competiției într-un dreptunghi cu înălțimea de 21,5 cm și lungimea de 43 cm. În mijlocul cămilei (siglei) va fi înscris nr. de competiție, cu caracter (font) HELVETICA, înălțimea cifrei fiind de 8 cm.

Pe lunetă: un panou în partea de sus, minim 90 cm lungime și de 10 cm înălțime, rezervat Federației Române de Automobilism Sportiv. O suprafață adiacentă de 15 cm conținând numărul de competiție cu o înălțime de 14 cm de culoare orange fluorescent (PMS 804) pe un fundal curat. Acest număr poate fi reflectorizant sau fluorescent și trebuie să fie vizibil din spate la nivelul ochilor.

Pe plafon: Un panou dreptunghiular 50 cm lungime / 52 cm înălțime, îndreptat spre partea din față a automobilului. Numărul de competiție de culoare negru mat de 5 cm lățime pe 28 cm înălțime va fi afișat pe un fundal de culoare alb mat de 50 cm lățime și 38 cm înălțime.